BZNR forum
Autor Poruka

<  BZR  ~  Udruzenje BZNR u Beogradu

VANJA
Poslao: Sre Jul 15, 2009 16:19 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Maj 2009 Poruke: 27
Da li ce se neko setiti i napraviti Udruzenje BZNR u Beogradu . Koliko vidim samo funkcionise Udruzenje u Vojvodini. Udruzenje Srbije funkcionise po potrebi onog koji ga je osnovo radi svojih licnih interesa.
Nadam se da dipl.inz.ZNR u Beogradu ima dosta da bih mogli osnovati Udruzenje,samo da neko pokrene akciju .
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Ivan Trujić
Poslao: Pon Jul 20, 2009 12:51 Odgovoriti sa citatom
Junior admin Pridružio: 01 Jul 2008 Poruke: 7
Pitanje formiranja Udruženja za BZR u Beogradu je značajno, stim da treba ukazati da je za njegovo formiranje potrebno da se javi dovoljan broj zainteresovanih subjekata, uz napomenu da će Društvo za usluge u oblasti zaštite „TEHPRO“ doo podržati njegovo osnivanje . Ukazujemo da jedan od razloga što navedeno Udruženje nije formiramo je i organizacioni problem koji je nastao zbog ne prenosa subjektiviteta ranijih udruženja zaštite na radu.
U pogledu aktivnosti udruženja za bezbednost i zdravlje na radu Srbije ukazujemo da možda postoji nedvoljna informisanost, kao i nedovoljna prezentacija aktivnosti od strane Udruženja, što bi ubuduće trebalo da se prevaziđe. Radivoje Rajaković
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
VANJA
Poslao: Uto Jul 21, 2009 10:26 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Maj 2009 Poruke: 27
Hvala na odgovoru i dajte jednim zajednickim apelima da li preko TEHPRO ili preko seminara ,savetovanja na kojima su uvelikom broju prisutni zastitari da se pokrene ova incijativa
Pozdrav
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zoran Šukalo
Poslao: Ned Dec 06, 2009 23:05 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 15 Dec 2008 Poruke: 221 Lokacija: Beograd
Praksa je pokazala da je relativno lako formirati zanatsku radnju, agenciju, privredno društvo ili udruženje građana a takođe da je teško organizovati kontinualno funkcionisanje navedenih subjekata, sa rezultatima koji opravdavaju postojanje.
Novi zakon o udruženjima građana, koji je usvojen pre više meseci, stupio je na snagu pa oni koji su registrovani kao udruženja građana imaju obavezu da se preregistruju a građani koji smatraju da imaju interesa da nova udruženja formiraju da bi iskazali svoje stavove mogu da pokrenu aktivnost u skladu sa zakonom.
Uspešnost i dugoročnost rada udruženja zavisi od definisanja ciljeva i načina ostvarenja istih. Organizacioni odbor udruženja mora da računa da se minimum jedno lice plaća kontinualno da bi sprovodilo naloge, ostvarivalo kontakte interne i eksterne i informisalo o izvršenim zadatcima. To znači da od prvog dana kad se razgovara o formiranju udruženja mora da postoji i ideja kako će se finansirati projekat u fazi osnivanja i u fazi kontinualnog rada.
Novi ljudi, nove ideje čuo sam na skupu koji je organizovala Privredna komora Beograda sa predstavnicima EU za mala i srednja preduzeća, su motor razvoja privrede pa i u struci zaštite potrebno je da se otvori prostor za što veći broj kolega a na taj način prepoznaće se kvalitet
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
VANJA
Poslao: Pon Dec 07, 2009 16:17 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Maj 2009 Poruke: 27
Gospodine Sukalo,
Hvala na iscrpnom odgovoru vezano za Udruzenje , ali mislim da bi to trebalo da se pokrene pogotovo ako se bude polagao strucni ispit za kordinatora , da bi kao i sve ostala Udruzenaj i Savezi kod njih mogli polagati strucne ispite i dobiti licence i licencni pecat . Svaki gradjevinac i masinaca preko svog saveza dobije licencu i pecat i za svoja dela je odgovoran . Ja sam kao jedinka clan Saveza inzinjera i tehnicara.
Kvalitet zastitara se i sada dobro poznaje na terenu .
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MM
Poslao: Čet Dec 10, 2009 12:26 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Sep 2009 Poruke: 7
Ideja o strukovnom udruženju zaštitara je stara. I na ovom forumu je već dugo otvorena.

Vanja, u jednom užem krugu krčkamo zvaničnu inicijativu za formiranje udruženja. Nadam se da će se brzo naći na forumu radi "javne diskusije" i konačnog uobličavanja.

Znate da već postoje neka udruženja u oblasti BZR: Srbije, Vojvodine i dr., ali se u njima teško prepoznaju potrebe i interesi samih zaštitara. Probaće mo nešto drugo!

Pozdrav i račuamo na Vas.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gajić Branko
Poslao: Čet Sep 30, 2010 21:35 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 24 Apr 2010 Poruke: 131
DAJ BOŽE ĆERKO...

Poštovani MM i ostali forumaši,

Ideja o osnivanju udruženja je dobra, ali sam skeptičan održivost udruženja. Zašto?
Pa nekoliko njih je šrestalo sa radom jer je jedna elita stavila svoj uskogrupni interes iznad mase članstva. Pratite dešavanja na Tari i u Kragujevcu i biće vam jasno da se radi o istoj matrici. Udruženje je strukovna i interesna organizacija, ali kada dođe do disbalansa između uloženog i dobijenog i između grupacija u udruženju, eto kraja. A ni mi ostali koji činimo masu nismo pošteni. Hoćemo da iz fotelje posmatramo kako neko argatuje za nas a smeta nam druga strana medalje: lična promocija neimara i ostvarenje nekog drugog interesa... I još da ga popljujemo u znak zahvalnost.
TAKVI SMO MI SRBI, ZATO NAS I SVRBI...

POZDRAV,

BRANKO
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
BZNR forum  ~  BZR
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu