BZNR Forum Index
Author Message

<  Važni datumi i dešavanja  ~  Svetski dan standarda - 14. oktobar

galamic
Posted: Tue Oct 11, 2011 09:40 Reply with quote
Joined: 17 Aug 2008 Posts: 1572 Location: Beograd
14. oktobar – Svetski dan standarda

"Stvaranje poverenja širom sveta“, moto je ovogodišnjeg Svetskog dana standarda, koji se već 42. godinu zaredom obeležava 14. oktobra.

Pored podizanja svesti o značaju standardizacije uopšte, cilj ovogodišnjih aktivnosti tri vodeće međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO, IEC, ITU) jeste isticanje značaja standarda u stvaranju poverenja širom sveta ­– kako poverenja korisnika u to da će dobiti podjednaku uslugu i proizvod gde god da otputuju, tako i proizvođača da će njihov proizvod moći da se primeni širom sveta. I to upravo zahvaljujući međunarodnim standardima jer su u njima sadržane osnovne karakteristike sistema, proizvoda i usluga.

Ovom poverenju svakako doprinosi i način na koji su međunarodni standardi doneti – u otvorenom i transparentnom okruženju, u kojem je svim zainteresovanima pružena mogućnost da daju svoj doprinos.

Upravo zato jedan od ciljeva ovogodišnjeg Svetskog dana standarda, kako se navodi u zajedničkoj poruci ove tri međunarodne organizacije, jeste povezivanje država međunarodnim standardima kako bi se olakšalo i povećalo to globalno poverenje. Idea
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum