BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  9. NACIONALNA KONFERENCIJA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Jovan Hadži-Perić
Poslao: Sre Okt 03, 2012 15:26 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 25 Sep 2012 Poruke: 477
U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu i Saveza zaštite na radu Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice AP Vojvodine, na Tari se od 02. do 06. oktobra 2012. godine održava 9. Nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem "Zaštita na radu u industriji, poljoprivredi, saobraćaju i komunalnoj delatnosti".

Tema i cilj Konferencije

Savez zaštite na radu Vojvodine je od 2004. godine organizovao šest tematsko-stručnih skupova iz oblasti zaštite na radu. Ove godine se organizuje treća konferencija sa međunarodnim učešćem čija je tematika iz oblasti zaštite na radu u industriji i rudarstvu, poljoprivrednoj delatnosti, saobraćajnoj delatnosti i komunalnoj delatnosti. Naime, na ove četiri privredne delatnosti otpada 71,8% od ukupnog broja svih povreda na radu, odnosno 59,0% od ukupnog broja svih povreda na radu sa smrtnim ishodom, a koje su se dogodile u privredi Republike Srbije.

Promene koje donose nove tehnologije odražavaju se i na sistem radne sredine u ovim delatnostima, jer se menjaju: sredstva i predmeti rada, proizvodi, struktura delatnosti i zaposlenih, organizacija rada, resursi, kompetentnost i odgovornost. Zbog toga, rešavanje problema iz oblasti zaštite na radu u ovim delatnostima danas postaje dinamički proces koji se odvija u okviru svih faza rada i najefikasniji je kada se sprovodi preventivno i multidisciplinarno.

Cilj Konferencije je da se kroz razmenu teorijskih i praktičnih iskustava utvrde pravci budućih istraživanja i razvoja u oblasti zaštite na radu u: industriji i rudarstvu, poljoprivrednoj delatnosti, saobraćajnoj delatnosti i komunalnoj delatnosti.

Prijava i dostavljanje radova

Prijavu teme rada dostaviti do 05. septembra 2012. godine. Kompletan rad, napisan prema uputstvu za pisanje radova, treba dostaviti elektronskom poštom do 15.09.2012. godine na suzana.savic@znrfak.ni.ac.rs ili miodrags@uns.ac.rs

Detaljnije informacije se mogu dobiti u Savezu zaštite na radu Vojvodine, 021/526-648, 066/953-7973, savez.znrvoj@sezampro.rs

Tekst saopštenja možete preuzeti ovde
http://www.sits.rs/include/data/docs0363.pdf
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu