BZNR Forum Index
Author Message

<  Važni datumi i dešavanja  ~  9. NACIONALNA KONFERENCIJA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Jovan Hadži-Perić
Posted: Wed Oct 03, 2012 15:26 Reply with quote
Joined: 25 Sep 2012 Posts: 477
U organizaciji Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu i Saveza zaštite na radu Vojvodine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice AP Vojvodine, na Tari se od 02. do 06. oktobra 2012. godine održava 9. Nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem "Zaštita na radu u industriji, poljoprivredi, saobraćaju i komunalnoj delatnosti".

Tema i cilj Konferencije

Savez zaštite na radu Vojvodine je od 2004. godine organizovao šest tematsko-stručnih skupova iz oblasti zaštite na radu. Ove godine se organizuje treća konferencija sa međunarodnim učešćem čija je tematika iz oblasti zaštite na radu u industriji i rudarstvu, poljoprivrednoj delatnosti, saobraćajnoj delatnosti i komunalnoj delatnosti. Naime, na ove četiri privredne delatnosti otpada 71,8% od ukupnog broja svih povreda na radu, odnosno 59,0% od ukupnog broja svih povreda na radu sa smrtnim ishodom, a koje su se dogodile u privredi Republike Srbije.

Promene koje donose nove tehnologije odražavaju se i na sistem radne sredine u ovim delatnostima, jer se menjaju: sredstva i predmeti rada, proizvodi, struktura delatnosti i zaposlenih, organizacija rada, resursi, kompetentnost i odgovornost. Zbog toga, rešavanje problema iz oblasti zaštite na radu u ovim delatnostima danas postaje dinamički proces koji se odvija u okviru svih faza rada i najefikasniji je kada se sprovodi preventivno i multidisciplinarno.

Cilj Konferencije je da se kroz razmenu teorijskih i praktičnih iskustava utvrde pravci budućih istraživanja i razvoja u oblasti zaštite na radu u: industriji i rudarstvu, poljoprivrednoj delatnosti, saobraćajnoj delatnosti i komunalnoj delatnosti.

Prijava i dostavljanje radova

Prijavu teme rada dostaviti do 05. septembra 2012. godine. Kompletan rad, napisan prema uputstvu za pisanje radova, treba dostaviti elektronskom poštom do 15.09.2012. godine na suzana.savic@znrfak.ni.ac.rs ili miodrags@uns.ac.rs

Detaljnije informacije se mogu dobiti u Savezu zaštite na radu Vojvodine, 021/526-648, 066/953-7973, savez.znrvoj@sezampro.rs

Tekst saopštenja možete preuzeti ovde
http://www.sits.rs/include/data/docs0363.pdf
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum