BZNR forum
Autor Poruka

<  Obuke  ~  obrazac 6.

sonja 011
Poslao: Sre Okt 31, 2012 11:21 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 23 Maj 2012 Poruke: 5
Kako da obavim obuku tj. popunim obrazac 6. koji se mora imati za radnike angazovane od drugog poslodavca, koji obavljaju posao za vas, ako takve poslove nemam u proceni rizika.
A jos veci problem mi je sto im na ugovoru tih angazovanih radnika, pise jedno, a oni u firmi obavljaju nesto sasvim nesto drugo.

Pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zoran Šukalo
Poslao: Čet Nov 01, 2012 08:54 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 15 Dec 2008 Poruke: 221 Lokacija: Beograd
Poštovana koleginice

kao lice za BZR, kad Vaš poslodavac angažuje radnu snagu od drugog poslodavca za izvršenje radnih zadataka koji nisu u delokruku rada privrednog društva, Vi treba da tražite da Vam dostave za angažovane radnike Obrazac M prijava da je u radnom odnosu, popunjen i overen obrazac 6 a Vi da uradite posebnu obuku za bezbedan rad sa specifičnostima na lokaciji rada i da Vam se radnik potpiše da je upoznat sa preventivnim merama kojih treba da se pridržava. Takođe neophodno je da se definišu adekvatna LIČNA ZAŠTITNA SREDSTVA izaduže i koriste.
Za procenu rizika radnih mesta u radnom prostoru malo je nelogično da imate dokument, imate rizike ali pošto to nerade Vaši zaposleni to nemate u dokumentu pod naslovom PROCENA RIZIKA. Trebalo bi da ste pri snimanju radnih procesa obradili sva radna mesta nezavisno da li će ih izvršavati stalno zaposleni ili angažovani radnici. Za poslove koji su periodični REMONTI pre nego što počnete radove uradite procenu a to iovako treba da radite po dva osnova.

POZDRAV
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
sonja 011
Poslao: Čet Nov 22, 2012 16:22 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 23 Maj 2012 Poruke: 5
Hvala Vam Zorane na brzom odgovoru,ali ja imam jos niz nejasnoca.
Sta da radim ako u opisu posla radnika angazovanog od drugog poslodavca /u njihovom obrazcu 6./ nije predvidjen radna visini, a kod nas bi imao tu vrstu opasnosti. Da li sam ja tada zaduzena za obuku za rad na visini/moja firma/ , ko ga upucuje na lekarski pregled/trebalo bi da je obavezan/, ko tom radniku obezbedjuje LZS?
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zoran Šukalo
Poslao: Sub Nov 24, 2012 09:52 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 15 Dec 2008 Poruke: 221 Lokacija: Beograd
Poštovana koleginice

Najverovatnije da ste angažovali lica koja su zaposlena u privrednom društvu čija je delatnost posredovanje iznajmljivanje radne snage pa nije za očekivati da oni pripremaju i vode posao. Oni su formalno ispoštovali zakonsku obavezu i imaju obrasce. Preuzimate odgovornost da ispunite uslove za bezbedan rad i dozvolite da počne rad kad izvršite obuku za svakog ko je u vašem radnom prostoru. Obuku možete vršiti sami ali možete da zahtevate da tu obuku uradi privredno društvo kje se bavi tim poslovima i da to ide na teret onih koji su poslali radnike na rad kod vas.
Za lekarske preglede postavite uslov pre dolaska izvršilaca kao i obavezu da imaju LZS i koriste u procesu rada na teret poslodavca.

Sve navedeno je predmet ponude i ugovora između dva privredna društva i može da je predviđeno i prihvaćeno ili nedefinisano pa da je PROBLEM u realizaciji za nekog u ovom slučaju za Vas.

Pozdrav
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
BZNR forum  ~  Obuke
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu