BZNR forum
Autor Poruka

<  Događaji/Primeri loše prakse  ~  KINA - HILJADE PROTESTUJU ZBOG TROVANJA GASOM

SinisaMiljkovic
Poslao: Čet Feb 28, 2013 14:23 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 01 Feb 2013 Poruke: 42
Hiljade stanovnika Dungjinga u kineskoj provinciji Šandong okupile su se ispred gradske skupštine na protestima. Uzrok protesta bila je činjenica da povodom curenja vodonik sulfida iz lokalne petrohemijske fabrike nisu preduzete nikakve preventivne mere.
Učesnici protesta su, noseći transparente i vičući:"Vratite mi plavo nebo" zahtevali da vlasti preuzmu odgovornost za curenje gasa, koje se dogodilo 17. februara. Oko 30000 ljudi je pretrpelo posledice trovanja vodonik sulfidom i mnogi su hospitalizovani pokazujući simptome trovanja (povraćanje, suvi kašalj, vrtoglavica), ali broj žrtava kojima još nije ukazana pomoć je i dalje veliki, pa čak i medicinsko osoblje u bolnicama oseća ozbiljne probleme zbog trovanja. Doktori koji su lečili žrtve kažu da trovanje ovim gasom, čak iako se na vreme tretira, može trajno da ošteti centralni nervni sistem.
Ista je fabrika inače već zatvarana zbog curenja gasa, ali je ponovo počela da radi, bez odgovarajućih dozvola i inspekcija.
Iako su se vlasti u međuvremenu izvinile žrtvama i novčano kaznili fabriku, nikakve ozbiljne preventivne mere i dalje nisu preduzete, a morale bi, jer koliko god da je ubrzan ekonomski rast države bitan, ne sme se stavljati ispred zdravlja ljudi, pogotovo ne toliko velikog broja kao što je ovde slučaj.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu