BZNR forum
Autor Poruka

<  Ekologija  ~  JAPAN - VELIKI PROTESTI, VAŽNA PITANJA

SinisaMiljkovic
Poslao: Sub Mar 09, 2013 16:00 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 01 Feb 2013 Poruke: 42
U Tokiju su danas održani veliki protesti, vezani za drugu godišnjicu nuklearne katastrofe u Fukušimi. Građani su protestovali protiv odluke vlade da započne proces ponovnog uključivanja nuklearnih reaktora (od 50 nuklearnih reaktora u Japanu, trenutno su samo 2 uključena), kao i da se obustavi izgradnja nove nuklearne centrale u prefekturi Aomori. Okupljeni na protestu su, na čelu sa nobelovcem Kenzaburo Oeom tražili od države da prizna rizik po zdravlje koji se javlja zbog nuklearne energije, insistirajući na tome da je zdravlje građana važnije od ekonomskog rasta.
Japan, inače, u proteklih godinu dana, prvi put za protekle tri decenije ima deficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa inostranstvom. Ovo je u značajnoj meri posledica jakog uvoza uglja i gasa koji služe kao zamena za nuklearnu energiju. Japanska vlada je u velikoj dilemi - zdravlje ili novac?

Kakvo je vaše mišljenje o korišćenju nuklearne energije? Rizik svakako postoji, ali da li je on opravdan? Da li cilj (ekonomski rast) u ovom slučaju opravdava sredstvo? Da li smatrate da bi izgradnja nuklearnih centrala pomogla Srbiji?
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu