BZNR Forum Index
Author Message

<  Inspekcija rada  ~  AKCIJA PROTIV RADA NA CRNO

Slobodanka.Radojevic
Posted: Thu Apr 30, 2015 12:00 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Tanjug, 29.04.2015.

AKCIJA PROTIV RADA NA CRNO: 90 inspektora proveravalo gradilišta i ugostiteljske objekte

BEOGRAD - Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi širom Srbije akciju suzbijanja rada na crno i prevencije bezbednosti i zdravlja na radu, a predmet nadzora su poslodavci koji obavljaju građevinsku i ugostiteljsku delatnost.
U današnjoj akciji angažovano je 90 inspektora od ukupno 238 inspektora koliko ih ima u Srbiji, a cilj tih akcija jeste pojačni nadzor iz oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu.

Četiri inspektora danas su obavila nadzor na jednom gradilištu u Novom Beogradu, a dvoje u ugostilteljskim objektima na istoj opštini.

"Ekipa inspektora rada je danas vršila nadzor na gradilištu. Bilo je angažovano ukupno cetiri inspektora, uradili su 12 inspekcijskih nadzora. Tom prilikom obuhvaćeno je 58 radnika, od toga dva lica su zatečena u radu na crno, ostali su imali zaključene ugovore o radu", rekao je inspektor rada Vojin Jevremović.

Inpsektor rada Miloš Paramentić je rekao da se obilazak ugostiteljskih objekata u kojima se obavlja nadzor vrši po službenoj dužnosti.

"Kontrole se vrše tako da se stvarno stanje utvrdi, činjenično stanje lica koja rade u tim objektima, da li su u radnom odnosu, po kom osnovu su angažovani, kao i da li imaju odgovarajuću bezbednost i zdravlje na radu, počev od procene rizika za sva njihova radna mesta pa do obuke za bezbedan i zdrav rad", rekao je Paramentić.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum