BZNR forum
Autor Poruka

<  Ekologija  ~  EVROPSKA KOMISIJA UPOZORILA FRANCUSKU ZBOG ZAGAĐENJA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Maj 05, 2015 15:22 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Beta, 03.05.2015.

Evropska komisija upozorila je Francusku da će je tužiti evropskom sudu ako ne preduzme "brze, efikasne i ambiciozne" mere da ograniči zagađenje sa lebdećim česticama u deset gradova, uključujući i Pariz, Lion i Grenobl."Evropska komisija traži od Francuske da poštuje zakone EU koji zahteva da zemlje članice ograniče izloženost svojih sugrađana suspendovanim česticama (PM10)", navela je EK u saopštenju.

Posle ovog upozorenja može da sledi tužba Francuske kod Suda pravde Evropske unije ako zemlja ne deluje u roku od dva meseca.

Navodi se da najnovija merenja francuskih vlasti pokazuju da problem zagađenja vazduha i dalje postoji i da su dnevni maksimumi za ove sitne čestice u vazduhu pređeni u deset zona uključujući Pariz, Lion, Grenobl, Marsej, Nica, Tulon.

Evropska komisija navodi da Francuska nije usvojila mere koje je trebalo da usvoji od 2005. godine da zaštiti zdravlje svojih građana i traži od nje da to učini ukazujući na štetnost tih čestica za zdravlje.

Zbog jakog zagađenja vazduha u Parizu početkom aprila izbila je nova polemika u Francuskoj kada su odbornici tražili brzo uvođenje alternativne vožnje za vozila sa parnim i neparnim brojevima na tablicama.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu