BZNR forum
Autor Poruka

<  Povrede na radu  ~  MUKE ZBOG POVREDE NA RADU: BOLOVANJE, PA MAGACIN

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Maj 19, 2015 13:13 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Novosti | 19. maj 2015. 13:03 |

BEOGRAĐANKA Marija Jovanović je posle povrede na radu u jednoj poznatoj beogradskoj prodavnici igračaka umesto isplate štete od strane poslodavca dobila novi aneks ugovora u kome je on prebacuje na novo radno mesto - magacionera. Posle pada u prodavnici povređena joj je kičma i vrat, a odranije ima i poremećaj u radu štitne žlezde. Sa takvom dijagnozom, tvrdi Marija, ne bi trebalo da podiže ništa teško, a samim tim ni da radi u magacinu.

- Posle povratka sa bolovanja svakodnevno doživljavam vređanja, omalovažavanja i šikaniranja od strane direktora - kaže Marija. - Iako je urađena procena pretrpljene štete, poslodavac nije želeo da mi isplati naknadu. Ugovor još nisam potpisala, ali je konkurs za prijem novih prodavaca već otvoren.

Ona navodi da joj je ponuđen i novi aneks ugovora koji bi trebalo da potpiše u narednih osam dana. Radi zaštite svojih prava obratila se inspekciji rada, od koje još nije dobila nikakav odgovor. Međutim, u nevladinoj organizaciji "NO mobing" su Mariju upozorili da u njenom slučaju ima mnogo elemenata mobinga i da bi trebalo da podnese tužbu protiv poslodavca.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu