BZNR Forum Index
Author Message

<  Povrede na radu  ~  MUKE ZBOG POVREDE NA RADU: BOLOVANJE, PA MAGACIN

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue May 19, 2015 13:13 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Novosti | 19. maj 2015. 13:03 |

BEOGRAĐANKA Marija Jovanović je posle povrede na radu u jednoj poznatoj beogradskoj prodavnici igračaka umesto isplate štete od strane poslodavca dobila novi aneks ugovora u kome je on prebacuje na novo radno mesto - magacionera. Posle pada u prodavnici povređena joj je kičma i vrat, a odranije ima i poremećaj u radu štitne žlezde. Sa takvom dijagnozom, tvrdi Marija, ne bi trebalo da podiže ništa teško, a samim tim ni da radi u magacinu.

- Posle povratka sa bolovanja svakodnevno doživljavam vređanja, omalovažavanja i šikaniranja od strane direktora - kaže Marija. - Iako je urađena procena pretrpljene štete, poslodavac nije želeo da mi isplati naknadu. Ugovor još nisam potpisala, ali je konkurs za prijem novih prodavaca već otvoren.

Ona navodi da joj je ponuđen i novi aneks ugovora koji bi trebalo da potpiše u narednih osam dana. Radi zaštite svojih prava obratila se inspekciji rada, od koje još nije dobila nikakav odgovor. Međutim, u nevladinoj organizaciji "NO mobing" su Mariju upozorili da u njenom slučaju ima mnogo elemenata mobinga i da bi trebalo da podnese tužbu protiv poslodavca.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum