BZNR forum
Autor Poruka

<  Primeri dobre prakse  ~  NIS U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ULOŽIO 983 MILIONA DINARA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Jul 14, 2015 22:48 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1084
izvor: ZELENA-SRBIJA | 06.07.2015 14:35

BEOGRAD, 6. jula 2015. (Beta) Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da je u projekte zaštite životne sredine prošle godine uložila 983 miliona dinara.

U Izveštaja o održivom razvoju NIS-a za 2014. godinu, koji je predstavljen danas u Beogradu, navedeno je da je taj novac bio usmeren ka modernizaciji opreme i smanjenju emisije zagađujućih materija, remedijaciji i rekultivaciji zagađenih lokaliteta, kao i praćenju stanja životne sredine.

Precizirano je, pored ostalog, da je tokom 2014. ugrađeno 67 separatora za zauljenu atmosfersku vodu, tako da je 269 benzinskih pumpi, odnosno njih 84 odsto, opremljeno uređajima kojima se izdvajaju mineralna ulja iz vode, pre njihovog ispuštanja.

Dodaje se i da je završena automatizacija postrojenja za tretman otpadnih voda u Rafineriji nafte Novi Sad, čime je smanjen nastanak tih otpadnih voda za 30 procenata, a smnjen je i zahvat vode iz Dunava za više od 45 procenata.

U Izveštaju se navodi i da je nastavljeno sa sanacijom istorijskih zagađenja i vraćanja zemljišta prvobitnoj nameni poljoprivredi.

Kako je naglašeno, tokom 2014. sanirano je sedam lokacija sa istorijskim zagađenjem ukupne površine 5.705 metara kvadratnih, kao i 13 novih lokacija sa zagađenjem na ukupno 10.358 kvadratnih metara.

U Izveštaju se ističe i da NIS radi na uspostavljanju sistema za praćenje i izveštavanje o emisijama gasova sa efektom staklene bašte, kao i merama za smanjenje njihovih emisija.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu