BZNR forum
Autor Poruka

<  Vatrogasne službe  ~  RUSIJA POKLONILA SRBIJI NOVA VATROGASNA VOZILA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Sep 17, 2015 18:13 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1117
Танјуг, објављено: 17.09.2015.

НИШ – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић са сарадницима преузео је данас у седишту Српско-руског хуманитарног центра у Нишу кључеве пет нових аутоцистерни за гашење пожара, које је Русија обезбедила за Србију.

Једно возило одмах ће бити упућено у Прешево, а друго за Кањижу где се налазе избеглице, речено приликом преузимања кључева док ће остала три возила биће упућена у националне паркове.

Стефановић је, захваљујући на донацији, рекао да је ово само још један корак у заједничкој сарадњи која ће бити даље развијана кроз проналажење нових модела.

Наш циљ је да људи у Србији не буду угрожени у ванредним ситуацијама и да штета буде што мања.

Он је подсетио на помоћ Центра у пожарима ранијих година и поплавама прошле године када су припадници СРХЦ први притекли у помоћ, као и да је Центар помогао у збрињавању избеглица упутивши шаторе, ћебад и агрегате.

Стефановић је одао признање Сектору за ванредне ситауције МУП-а Србије за њихово ангажовање у спасавању људи и имовине ризикујући своје животе. Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин је рекао да је ово симболичан гест, али да је искрен и отворен, да ће помоћ бити упућена на подручја где су избеглице.

Он је пожело да пожара у Србији буде што мање, а возила што више.

Начелник Сектора за ванредне ситауције Предраг Марић захвалио је на помоћи за коју је рекао да је немерљива и да су возила оно што је Сектору потребно.

Вредност пет аутоцистерни је око три милиона долара, а вредност четири ватрогасна модула високог протиска који су намењени за гашење пожара у неприступачним местима је око 80.000 долара.

У СРХЦ данас је одржан Управни одбор Центра, а после церемоније предаје возила положени су венци на спомених погинулим совјетским војницима 7. новембра 1944. године у Нишу који се налази на Црвеном крсту.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu