BZNR Forum Index
Author Message

<  Inspekcija rada  ~  OPET BEŽE SA GRADILIŠTA, REAGOVALA POLICIJA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Oct 06, 2015 11:56 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Tanjug, 6.10.2015.

Inspektori rada zatekli su 128 neprijavljenih radnika na gradilištima u Beogradu, a tokom nadzora na desetine građevinskih radnika bežalo je sa gradilišta.

Inspektori su 3. i 5. oktobra kontrolisali gradiliša od 192 poslodavca, gde su zatekli 759 radnika, od kojih je 128 radilo "na crno", jer poslodavci sa njima nisu zaključili ugovore o radu, odnosno nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopštio je Republički inspektorat za rad.

Kako je saopšteno, inspekcija je bila primorana da na pojedinim gradilištima zatraži asistenciju policije, jer su radnici masovno napuštali gradilišta po dolasku inspektora.

Inspektori rada podneli su 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i izdali 45 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o radu, odnosno nedržanja ugovora na mestu rada, za šta je propisana novčana kazna od 50.000 i od 100.000 dinara.

Inspekcija je najavila da će, imajući u vidu ukupan broj radnika "na crno", kao i masovno bežanje sa pojedinih gradilišta, i ubuduće organizovati vanredne, inspekcijske nadzore na gradilištima na teritoriji grada Beograda, piše u saopštenju.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum