BZNR forum
Autor Poruka

<  Zdravlje zaposlenih  ~  LOŠ POSAO ŠTETI ZDRAVLJU

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Sep 13, 2016 10:24 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Novosti | 06. septembar 2016.

Izreka "Izbirač naiđe na otirač" ne važi u slučaju posla. Nezaposleni koji biraju radno mesto sada mogu da se pozovu na istraživanje Univerziteta u Ohaju čiji je zaključak da ljudi koji u ranim dvadesetim godinama rade nezadovoljavajući posao, osećaju zdravstvene posledice kasnije u životu.

Istraživači su analizirali zadovoljstvo poslom 6.432 ispitanika u periodu od 25. do 39. godine. Oni koji su u dvadesetim i tridesetim bili nezadovoljni poslom imali su veću šansu da kasnije postanu depresivni, da imaju probleme sa spavanjem, češće su imali prehlade i bolove u leđima.

Oko 45 odsto ispitanika je konstantno bilo nezadovoljno poslom, dok je dodatnih 23 odsto povremeno imalo loše periode. Samo 15 procenata ispitanika je konstantno bilo srećno. Uzimajući ovu grupu kao referentnu, istraživači su sa njom uporedili zdravlje ostalih. Ispostavilo se da je najugroženije mentalno zdravlje, ali depresija i anksioznost takođe mogu da vode do kardiovaskularnih oboljenja koja se pokazuju tek u starosti.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu