BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  28. APRIL - DAN BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Apr 28, 2017 09:57 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
U Srbiji 42 radnika staradala na radnom mestu

Savez samostalnih sindikata Srbije upozorio je da se veliki broj poslodavaca prema bezbednosti i zdravlju na radu odnosi neodgovorno.

Kako su saopštili, prošle godine 42 radnika u Srbiji stradala su na radnim mestima.

"Neodgovoran odnos poslodavaca ogleda se kroz neprijavljivanje radnika, neosposobljavanje za bezbedne uslove rada, neopremanje sredstvima i opremom za ličnu zaštitu i neomogućavanje redovnih sistematskih pregleda", saopštio je taj sindikat povodom 28. aprila - Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.

Istaknuto je da svaki radnik ima pravo na zdravu i bezbednu radnu okolinu i da "niko ne bi trebalo da ima dilemu šta mu je najvažnije jer su život i zdravlje iznad svega".

"Sigurni i zdravi uslovi rada tokom celog radnog veka su dobri za sve - radnika, biznis i društvo u celini. U Srbiji se, međutim, decenijama toleriše nemaran odnos, ne samo prema bezbednosti na radu, već prema ukupnoj sigurnosti i zdravlju ljudi", ocenio je Samostalni sindikat.

Dodaje se da su najugroženiji radnici u građevinarstvu, rudarstvu i prerađivačkoj industriji, kao i mladi i radnici u malim i srednjim preduzećima koji rade rizične poslove, bez neophodne obuke i ne traže zaštitu sindikata.

Izvor: Beta, 28.04.2017.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu