BZNR forum
Autor Poruka

<  Primeri loše prakse  ~  SUMNJIVA SMRT NAŠEG RADNIKA U RUSIJI

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Jun 09, 2017 08:27 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1017
izvor: Blic | 09. 06. 2017

Milivoje Jovanović (59) iz Loznice poginuo je u noći 3. juna na gradilištu u Sankt Peterburgu. Njegov sin Darko (33) za "Blic" kaže da je za očevu smrt saznao od njegovih kolega i da ga niko iz ruske firme, niti od posrednika iz Srbije do sada nije pozvao.

- Moj otac je poginuo u 1.30 sati noću na gradilištu. Njegove kolege kažu da je bio na skeli, da se skela razdvojila jer nije bila pričvršena i da je u sekundi izgubio ravnotežu i pao. Pao je sa visine od četiri metra, direktno na glavu... - kaže Darko.

Milivoje je u Rusiju otišao 30. maja ujutru sa još devetoricom kolega iz Loznice. Tamo je stigao istog dana i na telefonskoj vezi sa porodicom je bio do petka.

- U petak se poslednji put čuo sa majkom. Bilo je sve u redu. Onda su nas u nedelju, 4. juna zvala njegove kolege da nam jave tragediju - kaže Darko.

On navodi da je u ruskim medijima odmah našao članak o očevoj smrti, u kome se novinari pitaju šta će radnik na gradilištu u 1.30 sati ujutru.

- Iz tog članka sam saznao da je moj otac sa gradilišta prebačen u bolnicu, da su lekari pokušali reanimaciju, ali nisu uspeli. Povrede su bile teške i on je preminuo u 4.15 sati - kaže Darko.

Iz firme niko nije pozvao porodicu

O smrti oca niko iz firme u kojoj je radio još nije pozvao porodicu.

- On je radio za rusku firmu "Mirstroj", ali mi o njima ništa ne znamo. Odavde je otišao preko posrednika, izvesnog Zorana, koji je iz našeg kraja, i nekog Nikole iz Beograda, sa kojima je preko telefona i dogovarao angažovanje. Mi nemamo njihove brojeve, niti su nam se oni sami javili zbog očeve smrti - tvrdi Darko.

Milivoje, prema rečima sina nije imao potpisan ugovor sa ruskom firmom za koju je radio.

- Sve te papire je trebalo da završi u Rusiji, i lekarski pregled, ali očigledno ništa nije stigao da uradi - kaže Darko.

On kaže i da je njegov otac i ranije išao na rad u Rusiju. U poslednjih sedam godina, išao je tamo nekoliko puta i ostajao po tri, četiri meseca.

- Sam sam kontaktirao našu ambasadu u Rusiju. Oni su se jedini angažovali, i trenutno rade na tome da očevo telo dopreme u Srbiju, kako bi ga sahranili. I u Ambasadi se čude da nas niko iz ruske firme nije kontakirao - kaže Darko.

Ambasada juri firmu u kojoj je radio

U srpskoj Ambasadi u Rusiji kažu da su kontaktirali firmu u kojoj je Milivoje radio.

- Oni su preduzeli ono što ih obavezuje zakon. Telo će najverovatnije biti poslato za Beograd u sredu. Slučaj je prijavljen policiji i oni će utvrditi da li postoji išta sumnjivo ili je u pitanju nesrećni slučaj - kažu u Ambasadi za "Blic".
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu