BZNR forum
Autor Poruka

<  BZR  ~  Povređeni paori pune ordinaciju jedinog hirurga plastičara

Borko Kovacevic
Poslao: Uto Jul 04, 2017 08:06 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2015 Poruke: 35
Pan­če­vo – Am­bu­lan­ta hi­rur­ga pla­sti­ča­ra Op­šte bol­ni­ce Pan­če­vo ra­di tek dva pu­ta ne­delj­no, uvek je pu­na, a ne­ka­da se mo­ra i hit­no re­a­go­va­ti, pri­ča je­di­ni le­kar ove stru­ke u zdrav­stve­noj usta­no­vi ko­joj gra­vi­ti­ra pre­ko 300.000 pa­ci­jen­ta sa te­ri­to­ri­je či­ta­vog ju­žnog Ba­na­ta.

Ne­ve­ro­va­tan pri­ti­sak na ovo ode­lje­nje pot­kre­plju­je po­da­tak da je sa­mo u tri me­se­ca po­čet­ka ove go­di­ne dr Sa­nja Cvjet­ko­vić oba­vi­la 1.041 pre­gled, no­va sa­bi­ra­nja in­ter­ven­ci­ja i pre­gle­da još ni­su ura­đe­na, ali pri­ti­sak, ka­že, ne je­nja­va.

Mnogo je patologije karcinoma kože i opekotina izazvanih nepažnjom u kućnim uslovima. Iznenađujuć broj povreda je i tokom svinjokolja, kada su redovne masovne opekotine od komine.

Malo mesta je mesta za smeštaj pacijenata pa su raspoređeni po sobama opšte hirurgije, što je kontraindikativno, jer je imperativ sterilna sredina i nepoželjno je da se pacijenti mešaju jedni sa drugima, napominje dr. Sonja Cvjetković, specijalista plastične rekonstruktivne hirurgije.

Crna statistika u vojvođanskim seoskim krajevima govori da više od 90 odsto povređenih nije prošlo nikakvu obuku, a više od trećine paora nije koristilo nikakve mere zaštite na radu.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
BZNR forum  ~  BZR
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu