BZNR forum
Autor Poruka

<  Važni datumi i dešavanja  ~  OBELEŽEN DAN BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU U REP. SRBIJI

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pon Apr 30, 2018 11:38 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је свим радницима и послодавцима Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији и Светски дан безбедности и здравља на раду и изјавио да безбедно радно место чини запосленог задовољним, што је предуслов за већу продуктивност и успешност сваке компаније.

Министар Ђорђевић истакао је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са социјалним партнерима обележава Дан безбедности и здравља на раду у циљу промоције безбедности и здравља на раду.

„Република Србија на челу са председником Александром Вучићем учинила је све да обезбеде што више нових радних места, истовремено показујући своју посвећеност сталном унапређењу положаја запослених. Јаке и успешне компаније су гарант за перспективније друштво, као и снажну привреду и државу. Како је војска гарант мира тако је привреда гарант просперитета, а безбедност запослених је предуслов за већи и успешнији привредни раст“, поручио је министар.

Ђорђевић је истакао да је обавеза сваког послодавца да свом запосленом обезбеди услове за безбедан и здрав рад на радном месту, јер сваки радник у Србији мора да се врати својој породици безбедан и здрав на крају радног дана.

„Смањење броја повреда на раду је циљ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од којег неће одступити ни у једном тренутку. Због тога ће Министарство и Управа за безбедност и здравље на раду бити посвећена наставку промоције безбедности и здравља на раду и унапређењу система којим се достижу највиши стандарди. Зато ћемо наставити сарадњу са послодавцима, синдикатима, запосленима, високошколским установама и удружењима на унапређењу безбедности и здравља на раду“, истакао је Ђорђевић.

Директорка Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула рекла је да је улагање у безбедност и здравље на раду инвестиција која унапређује пословање и добробит запослених на раду и да ће Министарство остати посвећено даљем развоју и успостављању светских норми у овој области.

„Само заједничким радом можемо унапредити систем безбедности и здравља на раду кроз промоцију друштвене одговорности свих учесника у систему безбедности и здравља на раду у циљу развијања културе превенције безбедности и здравља на раду чиме се ствара здраво, напредно и модерно друштво, здрави запослени на здравом радном месту. То је наша обавеза и одговорност. Радимо безбедно и здраво зато што то можемо и хоћемо, а не зато што то морамо, јер је безбедност и здравље на раду вредност која нема цену“, поручила је директорка.

„Стратешки циљ Министарства јесте очување здравља радно активног становништва и унапређење безбедности и здравља на раду ради спречавања повреда на раду и професионалних болести. Зато је министар за рад господин Зоран Ђорђевић формирао радну групу за израду новог Закона о безбедности и здрављу на раду који ће бити модернији и пратити прилагођавање техничком напретку“, нагласила је Фуртула.

На манифестацији су најуспешнијим компанијама и физичким лицима додељена национална признања за изузетна постигнућа у области безбедности и здравља на раду, а према речима директорке Марине Фуртуле Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржаће састанке са награђеним компанијама, како би своја практична знања и искуства поделиле са другим заинтересованим компанијама у Републици Србији.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu