BZNR forum
Autor Poruka

<  Zdravlje zaposlenih  ~  U FABRICI "DŽINSI" 55 OSOBA OBOLELO OD MALIH BOGIN

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Jul 03, 2018 12:48 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Danas, 03.07.2018.

U fabrici „Džinsi“ u Leskovcu od malih boginja za dve nedelje obolelo je 55 osoba, objavio je leskovački Zavod za javno zdravlje na svom sajtu.

Zavod je naveo da je najveći broj obolelih rođen u periodu od 1982. do 1996. i da se radi o godištima koja su u najvećem broju primila po dve doze MMR vakcine. Obuhvat vakcinacijom protiv malih boginja u Jablaničkom okrugu za ta godišta bio je 95 odsto.

Svi oboleli su imali laku kliničku sliku i nije bilo komplikacija. Većina obolelih živi u selima Vučjanskog kraja – Donja Jajna, Beli Potok, Trnjane, Gorina, Brza, Todorovce, Vučje, naveo je Zavod.

Kako se dodaje, Zavod je 15. juna prijavio epidemiju malih boginja u fabrici, a broj obolelih koji su saopštili je od tog perioda do 29. juna.

„Na teritoriji Jablaničkog okruga od početka oktobra 2017. godine zaključno sa 29. junom registrovano je ukupno 600 slučajeva sumnji malih boginja. Ukupno na teritoriji Jablaničkog okruga do 29.juna potvrđena su 503 slučaja malih boginja“, navodi Zavod.

Na teritoriji grada Leskovca od početka januara do 29. juna od malih boginja obolele su 354 osobe, u opštini Bojnik od početka decembra prošle godine do kraja juna 109 osoba, a u opštini Vlasotince 32 osobe od 22. februara, kada je proglašena epidemija, do 29. juna.

„U Jablaničkom okrugu sprovode se pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima, a u opštini Bojnik, gradu Leskovcu i opštini Vlasotince dodatne aktivnosti u žarištu epidemija. Zavod preduzima sve mere u cilju sprečavanja širenja malih boginja“, saopštio je Zavod.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu