BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  U FABRICI "MILAN BLAGOJEVIĆ" RADNIK OSTAO BEZ RUKE

Slobodanka.Radojevic
Posted: Mon Sep 17, 2018 08:54 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Danas, 15.09.2018.

Radnik M.B. u Fabrici namenske proizvodnje „Milan Blagojević“ u Lučanima, kako Danas saznaje, ostao je bez ruke u nesreći koja se dogodila jutros oko 11 časova u pogonu te fabrike.

Kako su Danasu dojavili svedoci, nesreća se dogodila u Prvom pogonu, B odeljenja u Namenskoj 2.

Prema njihovom svedočenju, radnik je uvukao ruku u mašinu „gnjecalicu“ koja, kako objašnjavaju, služi za gnjecanje jednobaznog baruta, kako bi je očistio, ali je neko od prisutnih radnika uključio mašinu koja mu je otkinula ruku.

„Povređeni radnik je čistio mašinu, a neko je, najverovatnije, usled nepažnje, uključio mašinu, koja mu je otkinula ruku. Da mašina brzo nije isključena, posledice bi bile tragičnije“, svedoči Danasov izvor i dodaje da je povređeni radnik prevezn na lečenje u Beograd.

Danas je pozvao nadležne u lučanskoj fabrici, koji su rekli da će se o tom događaju uskoro oglasiti.

Inače, u julu prošle godine, od posledica eksplozije, koja se dogodila 14.jula prošle godine u istoj fabrici, poginuli su radnici Milomir Milivojević (25) i Milojko Ignjatović (55).

Uprava lučanske fabrike „Milan Blagojević“ o povredi radnika

Poslovodstvo Fabrike „Milan Blagojević“ u Lučanima oglasilo se večeras i saopštilo da je radnik M.B. jutros, oko 10,30 časova, zadobio tešku povredu desne podlaktice u radnoj jedinici „Namenska proizvodnja 2“ u pogonu jednobaznih baruta na prvom odeljenju.

U upravi te fabrike, demantovali su informaciju o tome da je radniku mašina otkinula ruku i naveli da je „u pitanju teška i ozbiljna povreda desne podlaktice, ali da on nije u životnoj opasnosti“.

„ Prilikom redovne proizvodnje, odnosno operacije dešaržiranja gnjetalice, došlo je do teške povrede radnika M.B. koji je, u toku redovnog procesa rada, neoprezno postavio ruku u unutrašnjost gnjetalice, što je propisima rada strogo zabranjeno“, navedeno je u sapštenju fabričke PR službe.

Uz navode da su prisutni radnici dali izjave u Policijskoj stanici u Lučanima, u saopštenju se dodaje da su uviđaj na licu mesta obavili pripadnici MUP i Inspektorata rada.

– Ceo događaj je zabeležen putem video nadzora i snimci su dosatavljeni nadležnim organima. Povređeni radnik je veoma brzo prevezen u Dom zdravlja u Lučanima, potom u Urgentni centar Čačak odakle je, intervencijom direktora fabrike, upućen u Klinički centar Srbije, gde se sada i nalazi. Stanje povređenog radnika je stabilno. Radi se o teškoj povredi desne podlaktice. Povređeni radnik je van životne opasnosti“, zaključuje se u saopštenju PR službe fabike „Milan Blagojević.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum