BZNR forum
Autor Poruka

<  Ekologija  ~  TRIVAN: SRBIJA U ZŽS ZAOSTAJE 25 GODINA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Sep 18, 2018 09:29 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Danas Online, 17. septembra 2018.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da naša zemlja u oblasti zaštite životne sredine zaostaje 25 godina u odnosu na razvijene evropske zemlje, ali da ulaganja u životnu sredinu mogu voditi Srbiju putem razvoja i napretka.

Trivan je to rekao tokom sastanka sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju i region Zapadnog Balkana Žužanom Hargitaj o saradnji i projektima, u cilju unapređenja zaštite životne sredine u Srbiji i regionu.

Podsetio je da su i druge zemlje pre Srbije bile suočene sa mnogim sličnim problemima i da su se približile EU zahvaljujući pomoći EBRD.

„Saradnja sa EBRD svih ovih godina je bila odlična i EBRD je partner koji će snažno podržati sve što nam je prioritetno, od pitanja otpadnih voda, komunalnog otpada do Vinče koja je na neki način postala paradigma onoga što je borba za zdravu životnu sredinu i naše saradnje sa EBRD“, rekao je ministar, a prenosi pres služba ministarstva.

Direktorka EBRD Žužana Hargitaj kazala je da je EBRD opredeljen da u središte aktivnosti stavi investicije koje doprinose poboljšanju životne sredine. Ona je ukazala da će EBRD trećinu ukupnih sredstava planiranih za različite projekte u Srbiji opredeliti za investicije u zelenu ekonomiju. Navela je da će se program Zeleni gradovi, koji pruža podršku gradovima u rešavanju sistemskih problema, kao što su kvalitet vazduha, energetska efikasnost, komunalni otpad, prerada vode, preko Beograda proširiti i na druge gradove u Srbiji.

Sagovornici su se saglasili da je ključ razvoja u dobrim projektima za šta je neophodna projektno-tehnička dokumentacija što će se operacionalizovati kroz nadležne sektore MZŽS.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu