BZNR forum
Autor Poruka

<  Događaji/Primeri loše prakse  ~  EKSPLOZIJA KOD BRADARCA, ZAPALILA SE NAFTNA BUŠOTINA NIS

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Sep 21, 2018 09:23 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1122
izvor: Novosti| 20. septembar 2018.

POŽAREVAC – U četvrtak veče oko 19:30 sati došlo je do požara na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac i tom prilikom povređena su tri radnika, ali nisu životno ugrožena. Jedan od njih zbrinut je u Domu zdravlja u Kostolcu, a drugi u Opštoj bolnici i, prema poslednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno.

Požar je izazvao veliku paniku među meštanima Bradarca, koji nešto ovako do sada nisu doživeli.

- Prvo smo začuli snažnu eksploziju, a za njom još nekoliko slabijih. Odmah smo istrčali u dvorište i videli da se iz pravca naftne bušotine diže veliki plamen. Čuli smo da su neki radnici povređeni, ali da se ne radi o teškim povredama – rekli su neki meštani Bradarca.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su Novosti došle, do eksplozije i požara došlo je kada je varnica zapalila gas koji se stvorio iznad sirove nafte. Nakon izbijanja požara, na lice mesta ubrzo su stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć koja je zbrinula povređene radnike. Policija je odmah obezbedila mesto požara i udaljila okupljene meštane, radi njihove bezbednosti.

- Upućena su tri vatrogasna vozila, a stiglo je i jedno vozilo iz Kostolca, pa je požar ubrzo ugašen i nema opasnosti po meštane i njihovu imovinu – rečeno nam je u Sektoru za vanredne situacije u Požarevcu.

NIS sarađuje sa svim nadležnim službama, a nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara - saošteno je iz ove kompanije
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Sep 25, 2018 15:53 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1122
POSLE POŽARA NA NAFTNOJ BUŠOTINI: Dejanu i Goranu kolege iz NIS-a doniraju kožu

izvor: Novosti | 25. septembar 2018.

Dvojici radnika NIS-a, koji su zadobili teške opekotine prilikom požara na naftnoj bušotini u Bradarcu, Dejanu Jerinkiću (30) i Goranu Belančiću (34) iz Kikinde, doniraće kožu njihove humane kolege.

Dejan i Goran nalaze se na lečenju u Beogradu, na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, jer su im opekotine drugog i trećeg stepena zahvatila 65 i 45 odsto tela.

Treći radnik, Miroslav Radujko (45), takođe iz Kikinde, lakše je povređen i njemu presađivanje kože nije potrebno. Naftna bušotina NIS-a „Bradalj 3“, u selu Bradarac, zapalila se 20. septembra uveče, prilikom radova na remontu.

Policija je ubrzo obezbedila mesto požara i udaljila okupljene meštane, radi njihove bezbednosti. Na lice mesta upućena su tri vatrogasna vozila, a stiglo je i jedno vozilo iz Kostolca, pa je požar ubrzo lokalizovan. Iz NIS-a su iste večeri saopštili da je požar ugašen oko 21 sat i da nema opasnosti po meštane i njihovu imovinu.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, donatori su: Stojan Mišković, Đorđe Čičulić, Radovan Gavrančić, Sava Zorić i Jovan Mijatović.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu