BZNR forum
Autor Poruka

<  Primeri loše prakse  ~  SREBRENICA: ODRON U RUDNIKU, POGINULA 2 RUDARA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Mar 26, 2019 11:47 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Izvor: RTS, 22.03.2019.

Rudari Slaviša Žugić (44) i Branislav Ostojić (30) stradali su u jami rudnika boksita u selu Podravanje kod Srebrnice, kada se na njih obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje.

Spasioci su izvukli tela dvojice rudara koji su stradali kada se na njih oko 10 časova obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija "Braćan".

"Veća količina materijala, iz krovnog dela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara", naveli su iz kompanije "Boksit" Milići u okviru koje posluje "Braćan".

Kako dodaju, odmah nakon saznanja, Dragan Simić, direktor Sektora "Rudarstvo", u 11.18 časova obavestio je republičke rudarskog i geološke inspektore, koju su već u popodnevnim satima došli na mesto događaja.

"U 11.19 časova, Rajko Dukić, predsednik kompanije 'Boksit', obavestio je komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i PU Zvornik", rekli su iz kompanije "Boksit".

Kako dodaju, ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.

"Nadležni inspektori izvršili su uviđaj na licu mesta, pa se očekuje da će oni, kao merodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga svakako će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprineli da dođe do nesreće", napominju iz kompanije "Boksit".
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu