BZNR Forum Index
Author Message

<  Ekologija  ~  STANARI OPET ČISTE NASELJE VOJVODA VLAHOVIĆ

NikolaD
Posted: Wed Sep 18, 2019 11:24 Reply with quote
Joined: 09 Sep 2019 Posts: 186
izvor - "Politika"

Svetski dan čišćenja biće obeležen 21.septembra, a globalnoj akciji borbe protiv smeća pridružiće se i stanovnici beogradskog naselja Vojvoda Vlahovic.

Marko Mladenović iz udruženja "Moje naselje" objašnjava da će sve prikupljeno đubre biti sortirano za reciklažu, a za učesnike akcije obezbeđene su zaštitne rukavice, dzakovi, kese...

" Sve je zapravo počelo kada sam ja očistio oko svoje zgrade,onda smo očistili oko komšijine i tako se akcija širila. Ljudi su to videli i podržali nas. U aprilskoj akciji odneto je dosta otpada i očekujemo da će smeća biti znatno manje. Promenila se svest stanovnika, mi smo porasli kao udruženje i izdejstvovali smo tri reciklažna ostrva i veći broj kontejnera. Sada je znatno čistije i dalje radimo na tome da postanemo zeleno, ekološko naselje" objašnjava Mladenović

Kada su na ruke prvi put stavili rukavice i prihvatili se čišćenja, stanari ovog kraja živeli su znatno drugačije. Kuriozitet je u tome da se ovo naselje prostire na teritorijama dve opštine, Zvezdare i Voždovca, te je često dolazilo do propusta uradu komunalnih službi, koje su ih blago rečeno, zapostavljale, pa se smeće akumuliralo po ulicama i ometalo redovan saobraćaj.

Zahvaljujući stanarima i njihovim akcijama, naselje Vojvoda Vlahović je sada "vidljivije" za nadležne službe. Akciju čišćenja podržala je i opština Zvezdara, a iz "Gradske čistoće" koja sada redovno prazni kontejnere, obećali su da će sopstvenom mehanizacijom ukloniti i nekoliko mini-deponija koje se nalaze na obodu naselja.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum