BZNR forum
Autor Poruka

<  Povrede na radu  ~  Povreda na radu - neprijavljenih radnika

galamic
Poslao: Uto Jul 24, 2012 10:37 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 17 Avg 2008 Poruke: 1572 Lokacija: Beograd
ВИШЕСТРУКИ РИЗИК РАДНИКА ЗАПОСЛЕНИХ НА ЦРНО
Блиц СРБИЈА, Хроника, 23. ујул 2012. године
Аутор, Света Мирковић, Жагубица

Крили да је младићу ексер закуцан у руку

Жељко Ђорђевић (19) из села Суви До у општини Жагубица тешко је повређен на радном месту као непријављени радник у предузећу АБ-СУДО у Сувом Долу. Његов отац, који је случај пријавио полицији, тврди да су у фирми хтели да прикрију повреду, ''а неки људи су нудили новац да би повукао пријаву'', док власник предузећа негира оптужбе.

Мирослав Ђорђевић, отац повређеног младића, каже да му је син завршио школу за сервисера беле технике, али како посла није било, прихватио је да у фирми АБ-СУДО ради на изради ПВЦ и алумијумске столарије. - Жељко се запослио 30. маја, а власник фирме је обећао да ће га пријавити, да ће му тећи радни стаж и да ће имати здравствено осигурање. Када се 16. јула пола сата после поноћи повредио, сазнао сам не само да није пријављен него и да су у Дому здравља у Жагубици дежурном лекару испричали како се повредио куцајући ексере у тарабу, а чак су и упут за болницу у Петровцу били напислали на друго име. Тај упут у међувремену је нестао, а мене је власник фирме тек око шест6 сати 16. јула обавестио да ми се син повредио и да је у болници. Неки људи, нећу сад да им помињем имена, нудили су ми новац да о свему ћутим, али сам то одбио рекавши им да не тргујем повредама свог сина – прича Мирослав.

Жељко каже да је повређен након шеснаесточасовног рада. - Држао сам елементе, а газда је требало да у њих пнеуматским чекићем укуца ексере. Све се десило у секунди и не знам како су ексери завршили у мом кажипрсту и средњем прсту – прича Жељко.

ВЛАСНИК: ЗАПОСЛИЋУ ЖЕЉКА

Власник предузећа АБ-СУДО, који је тренутно у Белгији, тврди да су све оптужбе на рачун његове фирме неосноване. . Лично сам превезао Жељка до Петровца на Млави. Он је добар радник и засноваћу са њим радни однос ћим се опорави. Истина је да је радио дуже од радног времена јер смо морали да испоштујемо рок испоруке, али ја никога нисам присиљавао да ради. Надокнадићу му све трошкове – каже валсник фирме Александар Јевтић.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu