BZNR forum
Autor Poruka

<  Lice za BZR  ~  izvodjač radova = poslodavac = izvodjač radova

baki
Poslao: Čet Nov 22, 2012 12:06 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 05 Apr 2012 Poruke: 14
KAKO?

organizovati poslove kada je izvodjač radova istovremeno i poslodavac?

Tj, kada poslodavac A registruje novo preduzeće B, na istoj adresi gde je i A, i u preduzeću B zaposli neke zaposlene iz preduzeća A. Pa se onda neki poslovi obavljaju pod imenom A, a neki pod B.

A lice za bznr firme A je sa ugovorom o dopunskom radu angažovan i u firmi B, sa po 50% radnog vremena, a u stvari je svih 8h na istoj adresi i tako je u svakom trenutku odgovoran i za A i za B dešavanja, tj praktično radi sa 200% mogućnosti.

Kako ispostovati sve zahteve zakona, kada svakodnevno zaposleni iz A rade za B i obrnuto, nekad sa sredstvima rada A, nekad B, da se to ne može ispratiti.

Kada pitam KAKO, ne tražim odgovore tipa OSPOSOBITI, UPOZNATI, POTPISATI, OBAVESTITI, KOORDINIRATI i sl, nego kako prosto uspeti da se sve pokrije?


Kao u nekoj video igrici gde junak sakuplja jaja koja padaju na zemlju sa svih strana, a on juri tamo vamo....... Verujem da ima još ovakvih slučajeva, ja sam nov u ovome.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zoran Šukalo
Poslao: Pet Nov 23, 2012 16:08 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 15 Dec 2008 Poruke: 221 Lokacija: Beograd
Kolega Baki

tvoje pitanje pogađa sve koji rade kao lica na planiranju i primeni mera u oblasti BZR, ZOP i ZŽS. U dosta privrednih društava zadovoljenje zakonske obaveze su rešili na isti ili sličan način to jest sa željom da imaju što manje troškove.
Po mom skromnom dosadašnjem iskustvu mislim da može da se postigne rezultat i ovako nategnuto postavljeno ali samo ako poslodavac postavi i uvažava organizaciju rada u kojoj se prepoznaju svi učesnici po hiearhiji i isti da su upoznati sa (promeniću malo redosled) OBAVEZAMA, ODGOVORNOSTIMA i PRAVIMA. A da bi to moglo da živi prvo bi trebalo da poslodavci pri izboru zaposlenih imaju definisane radne zadatke i sposobnosti za kvalitetno izvršenje tih zadataka. Ako uspeš da ispunih prvi uslov onda je bitna funkcionalna organizaciona šema.

Eto sve je lepo napisano a mislim da može i da se sprovede video sam uživo u jednoj firmi kod nas ne idealno ali veoma korektno. Poštovanje dogovorenih pravila igre a treba ih doneti.

Pozdrav
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Peđa L.
Poslao: Čet Maj 23, 2013 08:30 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 29 Avg 2011 Poruke: 26 Lokacija: Novi Sad
Poštovanje!
Članom 19. Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu propisana je obaveza zaključivanja pisanog sporazuma i određivanjem lica za koordinaciju kada isti radni prostor dele dva ili više poslodavaca. Tim sporazumom bi trebali da definišete prava, obaveze i odgovornosti oba pravna lica kod organizacije i sprovođenja mera bznr, a samim tim i obaveze odgovornih lica i zaposlenih.
Takođe ugovorom o poslovno tehničkoj saradnji između pravnih lica se može definisati način saradnje (uslovi angažovanja opreme za rad i zaposlenih i sl.) prilikom izvođenja radnih zadataka u okviru istog poslovnog prostora.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu