BZNR forum
Autor Poruka

<  Povrede na radu  ~  Problem oko povredne liste

bojanb
Poslao: Ned Dec 23, 2012 18:34 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Dec 2012 Poruke: 4
Evo jedan neobican slucaj koji mi se dogodio i koji jos uvek ne znam kako da resim pa rekoh da pitam za pomoc. Pocetkom novembra se dogodila laksa povreda, povredjeni je odvezen na urgentni, pregledao ga ortoped i dao izvestaj. Zaposleni ima izabranog lekara u drugom gradu. Ja prijavim povredu, popunim povrednu odmah i odnesem je ortopedu on nece da je popuni trecu stranu, kaze dao sam svoj nalaz treba da popuni njegov izabrani lekar. Moje ubedjivanje da je on prvi primio pacijenta nije urodilo plodom, te sam odneo povrednu listu do izabranog lekara povredjenog koji takodje nije hteo da popuni. Slao sam dopise za zvanicno misljenje maticne filijale kod koje je povredjeni osiguran i nema odgovora, svaki dan zivkam pokusavam da saznam kada cu dobiti odgovor, prodje vec mesec i po. Neki savet, sta jos mogu da uradim?
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ZJZ
Poslao: Pon Dec 24, 2012 10:23 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 23 Mar 2011 Poruke: 97
Kolega primite moje saučešće...... Confused
Na žalost, prilično često se dešava da lekari (koji su prvi pregledali povređenog) ne žele da popune lekarski deo Izveštaja o povredi na radu(PL). Izabrani lekar je dobrim delom u pravu, međutim, ukoliko se radi o lakšoj povredi, izabrani lekar "može" (ne znači da je obavezan ili da MORA) da popuni lekarski deo PL na osnovu Izveštaja lekara specijaliste. Kako u Vašem slučaju on to ne želi, obaveza popunjavanja ostaje na lekaru koji je prvi primio povređenog, što i sami znate. Predlažem da se pisanim putem obratite Inspekcijji zaštite na radu i Upravi za BIZNR i zamolite ih za mišljenje.
Znam da nisam mnogo pomogao, ali barem znate da niste usamljeni i da je pojava ovakvih i sličnih problema, u vezi popunjavanja povrednih listi od strane lekara, prilično česta pojava.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
drago
Poslao: Pet Okt 03, 2014 14:41 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 31 Okt 2008 Poruke: 5 Lokacija: Beograd
To se i meni dešavalo. Po meni, lekari specijalisti su potpuno u pravu!. Pa neće valjda
Dr.sci.med.prof. da se spušta na taj nivo. Niti treba neko jadno lice za BZR da se malretira po kojekavim bolnicama i institutima.
Sve to može lagodno da napiše izabrani lekar na osnovu Izveštaja lekara specijaliste. On mu u krajnjem slučaju i popunjava doznake za bolovanje.
Možemo samo da se nadamo da će se jednog lepog dana i ova neviđena glupost ispraviti.

_________________
Šlem mora da se nosi !
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu