BZNR forum
Autor Poruka

<  Ekologija  ~  VUKOSAVA - MASKOTA EKOLOGA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Apr 26, 2013 10:47 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
PTC 26.04.2013.

Међу члановима Еколошког покрета "Ибар" из Краљева, већ годинама је и један немачки овчар. Вукосава је маскота покретa и све је популарнија међу чуварима здраве животне средине. Због њене благе нарави највише је воле деца.

Вукосава је сваког дана на обалама Ибра код Краљева. Воли ову реку и често се може видети како на челу еколошких патрола обилази приобаље, поготово у рано пролеће када сезонски поплавни таласи наносе огромне количине смећа.

Вукосава је прави чувар природе. Чак и са непознатим особама врло брзо се спријатељи и увек је спремна за игру.

Вукосаву деца просто обожавају. У првом еколошком вртићу у Краљеву, у насељу Моша Пијаде, често је промотер еколошких акција.

Деца кажу да воле да се играју са Вукосавом. Знају да је чувар реке и природе. Неколико малишана предложило је да се у вртићу направи и кућица за њиховог омиљеног пса.

Дарко Митровић, главни васпитач у вртићу Младост каже да они имају разне акције ради развијања еколошке свести код деце.

"Скоро смо имали еколошки карневал, а данас нам је у посети била куца Вукосава, иначе маскота Еколошког покрета "Ибар", а самим тим и нашег вртића", каже он.

За децу из вртића "Младост", Вукосава и њен власник припремили су час у природи.

"Вукосава је еколошка едукација. Екологија је све око нас. Ми смо окружени биљем и травкама. Све је на неки начин повезано једно са другим. Да деца схвате да су и животиње део живота и живљења укупног", каже Мирослав Павловић из Еколошког покрета "Ибар".

Вукосава је популарна и ван граница наше земље. На њеном профилу на Фејсбуку има више од 200 пријатеља из свих градова Србије, али и иностранства. Еколошком покрету јако пуно помаже, а деца у њеном присуству брзо уче и врло рано постају свесна потребе чувања и заштите природе.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu