BZNR Forum Index
Author Message

<  Ekologija  ~  VUKOSAVA - MASKOTA EKOLOGA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Apr 26, 2013 10:47 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
PTC 26.04.2013.

Међу члановима Еколошког покрета "Ибар" из Краљева, већ годинама је и један немачки овчар. Вукосава је маскота покретa и све је популарнија међу чуварима здраве животне средине. Због њене благе нарави највише је воле деца.

Вукосава је сваког дана на обалама Ибра код Краљева. Воли ову реку и често се може видети како на челу еколошких патрола обилази приобаље, поготово у рано пролеће када сезонски поплавни таласи наносе огромне количине смећа.

Вукосава је прави чувар природе. Чак и са непознатим особама врло брзо се спријатељи и увек је спремна за игру.

Вукосаву деца просто обожавају. У првом еколошком вртићу у Краљеву, у насељу Моша Пијаде, често је промотер еколошких акција.

Деца кажу да воле да се играју са Вукосавом. Знају да је чувар реке и природе. Неколико малишана предложило је да се у вртићу направи и кућица за њиховог омиљеног пса.

Дарко Митровић, главни васпитач у вртићу Младост каже да они имају разне акције ради развијања еколошке свести код деце.

"Скоро смо имали еколошки карневал, а данас нам је у посети била куца Вукосава, иначе маскота Еколошког покрета "Ибар", а самим тим и нашег вртића", каже он.

За децу из вртића "Младост", Вукосава и њен власник припремили су час у природи.

"Вукосава је еколошка едукација. Екологија је све око нас. Ми смо окружени биљем и травкама. Све је на неки начин повезано једно са другим. Да деца схвате да су и животиње део живота и живљења укупног", каже Мирослав Павловић из Еколошког покрета "Ибар".

Вукосава је популарна и ван граница наше земље. На њеном профилу на Фејсбуку има више од 200 пријатеља из свих градова Србије, али и иностранства. Еколошком покрету јако пуно помаже, а деца у њеном присуству брзо уче и врло рано постају свесна потребе чувања и заштите природе.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum