BZNR forum
Autor Poruka

<  Vatrogasne službe  ~  U SMEDEREVU POJAČANE MERE ZA SUZBIJANJE POŽARA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Jul 04, 2013 11:47 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1117
izvor: Blic 04. 07. 2013. - 10:25h

Paljenje vatre na otvorenom prostoru je zabranjeno, a gradjani koji na ovaj način izazovu požar mogu da očekuju prekršajne prijave i kazne do 50.000 dinara, uz obavezu da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknade troškove intervencije, upozorilo je danas Odeljenje za vanredne situacije u Smederevu.

U slučaju materijalne štete protiv počinilaca će se, u saradnji sa Odeljenjem kriminalističke policije PU u Smederevu, preduzeti i mere krivične odgovornosti za izazivanje opšte opasnosti i oštećenja tuđe imovine.

Odeljenje za vanredne situacije podseća građane da je zabranjeno loženje vatre i spaljivanje strnjišta, suve vegetacije, korova, niskog rastinja, biljnih ostataka i smeća, na otvorenom prostoru (odnosi se i na dvorišta).

Na sprečavanju paljenja i identifikaciji osoba koje pale vatru na otvorenom prostoru biće angažovani i policijski službenici, dok će inspektori i pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu pojačati nadzor, navedeno je u saopštenju.

Lane je u periodu jul-avgust na teritoriji republike izbilo 5.988 šumskih požara i požara na otvorenom prostoru. Gorelo je 20.238 hektara šuma, 8.549 hektara livada i niskog rastinja, 260 hektara voćnjaka i vinograda i 162 hektara žitarica, pri čemu je povređeno 79 osoba, a čak 16 je smrtno stradalo.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u dužem periodu se očekuju visoke temperature, koje stvaraju povoljne uslove za nastanak šumskih požara i požara na otvorenom prostoru.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu