BZNR forum
Autor Poruka

<  Ekologija  ~  845 TONA PIRITA ZAVRŠILO U RECI SAVI

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Sre Jan 29, 2014 13:49 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Prevrnula se hrvatska barža kod Lučke kapetanije
Izvor: Kurir, 29.01.2014.

Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži

BEOGRAD - Barža pod teretom prevrnula se jutros na sidrištu Luke "Beograd", a prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Radeta Miloševića nema informacija da je prilikom prevrtanja neko povređen.

Milošević je rekao da je dužina barže oko 50 metara. Kompanija Luka "Beograd" saopštila je da se incident dogodio u 07.20 sati, a da se na sidrištu Luke "Beograd" prevrnula barža brodarstva Dunavski Lloyd Sisak sa 845 tona pirita namenjenog izvozu.

Barža je bila u tranzitu i nalazila se na lučkom sidrištu sinoć od 20 sati, kada je potiskivač "Sloga" formirao kompoziciju od četiri barže, navedeno je u saopštenju.U saopštenju se ističe da "nema odgovornosti Luke "Beograd", jer je barža bila u tranzitu i pod nadzorom broda Dunavski Lloyd, koji se u trenutku prevrtanja nalazio na graničnom prelazu u Luci "Beograd"".

"Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka "Beograd" je odmah reagovala i obavestila sve nadležne organe: rečnu policiju i Lučku kapetaniju, koji trenutno vrše uviđaj", navedeno je u saopštenju kompanije Luka "Beograd".
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slobodanka.Radojevic
Poslao: Sre Jan 29, 2014 13:51 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Beograd 12:30, 29.01.2014., Autor: Agencija BETA

Čekaju se laboratorijski nalazi vode, da se vidi kakve sve supstance se u njoj nalaze i da li su opasne, pa će se odlučivati da li se barža vadi iz vode ili ide na monitoring, rekao je tehnički direktor beogradvoda Vladimir Batalović

BEOGRAD - Još se ne zna koliki je rizik po reku Savu kod Beograda, gde se jutros prevrnula barža sa 850 tona "piritne izgoretine".

Tehnički direktor javnog vodoprivrednog preduzeća "Beogradvode" Vladimir Batalović je rekao da se sutra očekuju rezultati analize vode reke Save, uzorci su uzeti i uzvodno, i nizvodno.

"Čekaju se laboratorijski nalazi vode, da se vidi kakve sve supstance se u njoj nalaze i da li su opasne, pa će se odlučivati da li se barža vadi iz vode ili ide na monitoring", rekao je on.

Po rečima Batalovića, čeka se i tehnički pregled barže, da bi se utvrdilo zbog čega se i kako ona prevrnula. On je rekao da je ta barža jedna od četiri pod zastavom Hrvatske. Batalović je naveo da se barža prevrnula oko 7.00 sati na međunarodnom sidrištu, prekoputa Luke "Beograd".
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu