BZNR forum
Autor Poruka

<  Povrede na radu  ~  LEKAR ZADOBIO UDARAC U GLAVU

ana.sukalo
Poslao: Pet Feb 21, 2014 14:12 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 19 Nov 2013 Poruke: 22
Izvor: Politika, Datum: 21.02.2014.

Lekar zadobio udarac u glavu, pacijent tvrdi da nije kriv

Dr Boris Gluščević, lekar u Institutu za ortopedsko- hiruške bolesti na Banjici, zatražio je juče pomoć od lekara u Urgentnom centru zbog povrede koju je zadobio, kada ga je, prema njegovim rečima, posle kraće rasprave pacijent s' leđa udario u glavu.

- Kada sam došao na posao ispred ordinacije me je čekao čovek u pratnji starijeg muškarca. Zatražio je od mene da mu prepravim povrednu listu i da lakšu telesnu povredu preimenujem u težu. On je 9. januara bio kod nas u bolnici, jer je imao delimičan prekid mišića u potkolenici, zbog čega mu je stavljena gips longeta. Kako se sećam, tu povredu je dobio igrajući fudbal. Rečeno mu je da dođe na kontrolu i uradi ultrazvuk. On se uopšte kod nas nije pojavljivao, već se kako sam saznao lečio u drugoj ustanovi - kaže dr Gluščević i ističe da je pre petnaestak dana dolazila majka tog čoveka da traši povrednu listu.

- Ja sam je ispunio na osnovu nalaza koji sam imao. Juče ujutru došla su dvojica, on i još jedan stariji. Mašući papirima ispred ordinacije pacijent je tražio ispravku liste, a to su mogli da mu daju lekari sa VMA gde je i operisan. Ja to nisam smeo da uradim zbog čega sam ga uputio na pravnu službu. Okrenuo sam se da uđem u lekarsku sobu i kako sam se uhvatio za kvaku osetio sam jak udarac u glavu. Zateturao sam se i okrenuo da vidim šta se dešava, jer mi nije bilo jasno ko me je udario. Stariji čovek koji je bio sa njim uhvtio me tada oko pasa i pribio uza zid. Pokušao sam da ga se oslobodim, pa smo se obojica poklizali i pali. Tada su istrčale moje kolege. Čak su i sestre mlađeg uhvatile za ruku kako opet ne bi nasrnuo na mene - ispričao je Gluščević ističući da veruje da će država reagovati povodom ovog slučaja i pokrenuti postupak.

Incident se, kako tvrdi Miša Krstić, pacijent koji je, po rečima lekara, nasrnuo juče na njega, odigrao drugačije.

- Povredio sam se devetog januara, prilikom sportskih aktivnosti na poslu, pa sam bio na Institutu za ortopedsko- hiruške bolesti na Banjici koji je bio dežuran. Primio me je stažista, konstatovao da mi je pukao mišić lista, stavio longetu i rekao da moram doneti rezultat ultrazvuka. Uradio sam to na Bežanijskoj kosi, gde je ustanovljeno da mi je pukla Ahilova tetiva zbog čega mi je stavljen gips do prepone, a potom sam operisan na VMA. Na lekarskoj komisiji su mi, valjda je to tako u administraciji, tražili da se prepravi povredna lista iz lakše u težu i da to može da uradi samo onaj lekar kod koga sam prvi put i primljen. Zbog toga sam se obratio dr Gluščeviću - priča Krsić, koji je inače komunalni policajac.

Krstić je juče u pratnji oca došao ispred ordinacije da traži tu ispravku.

- Pokušao sam da objasnim lekaru zbog čega sam došao, ali je on bio veoma drzak, pa sam tražio da me uvažava kao pacijenta. Odbrusio mi je, šutnuo me je i tada sam pao. U tom trenutku ustao je i otac i stao između mene i doktora, ali je pod bio vlažan, zbog čega se okliznuo. Dok je padao uhvatio se za doktora da bi se zadržao, pa su obojica pali na pod. To su čule sestre i istčale u hodnik u kome do tog trenutka osim nas trojice nije bilo nikog. One su pokušale da zadrže njega - objašnjava svoju verziju događaja Krstić koji je potom pozvao policiju koja je obavia uviđaj. B. V.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu