BZNR forum
Autor Poruka

<  Najave  ~  Seminar “Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine“

ana.sukalo
Poslao: Čet Apr 17, 2014 11:59 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 19 Nov 2013 Poruke: 22
Seminar “Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine“

Narodna skupština Republike Srbije je u maju 2009. godine usvojila tzv. “Zeleni paket“ - 16 zakona iz oblasti zaštite životne sredine. Cilj donošenja ovog seta zakona bila je zaštita svih segmenata životne sredine (vazduha, vode, zemljišta), ali i uređivanje oblasti pravilnog korišćenja i čuvanja opasnih hemikalija, skladištenje otpada, održavanje deponija i svega što na bilo koji način ugrožava životnu sredinu i zdravlje ljudi, životinja i biljaka. Ovaj jedinstven set zakona u oblasti zaštite životne sredine treba da obezbedi potpunu harmonizaciju domaćeg zakonodavstva sa relevantnim EU propisima u ovoj oblasti.

Dоnоšеnjе nоvih prоpisа samo po sebi niје dоvоlјnо dа bi sе tај pоsао sprоvео u dеlо, već je nеоphоdnо оbеzbеditi i njihоvu primеnu. Za uspešnu primenu ovih propisa, pored znatnih finansijskih sredstava, neophodno je i da sve zainteresovane strane koje učestvuju u njihovoj implementaciji prepoznaju svoje obaveze u skladu sa ovim novim propisima i da ih blagovremeno i na korektan način ispunjavaju. Praksa je pokazala da je nepoznavanje propisa osnovni razlog njihove neadekvatne primene i neblagovremenog izvršavanja propisanih obaveza.

Iz tih razloga veoma je važno da svi zaposleni u preduzećima koji rade na poslovima zaštite životne sredine, a pre svega menadžment koji donosi ključne odluke, budu upoznati sa propisima u oblasti zaštite životne sredine, da prepoznaju svoje obaveze prema ovim propisima i upoznaju se sa načinom njihovog izvršavanja.

“TEHPRO“ d.o.o. 5. maja organizuje jednodnevni seminar čija će tema biti “Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine“ i tokom koga ćemo Vas upoznati sa osnovnim odredbama propisa u oblasti zaštite životne sredine koji se odnose na privredne subjekte, kao i sa praktičnim aspektima primene ovih propisa kod nas i u EU. O ovim temama će govoriti eksperti iz “TEHPRO“ d.o.o, kao i pozvani predavač Günter Sager, ekspert za oblast zaštite životne sredine.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja stojimo Vam na raspolaganju.

Kontakt osoba:
Aleksandra Žujić
aleksandra.zujic@tehpro.rs
011/2580-911
062/8081-767

5.05.2014. zgrada “TEHPRO“ d.o.o. (II sprat), Lole Ribara 120, Beograd - Železnik
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
BZNR forum  ~  Najave
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu