BZNR forum
Autor Poruka

<  Inspekcija rada  ~  PRIJAVA PROTIV PREDUZEĆA ČIJI SU RADNICI STRADALI U SIBIRU

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Sre Feb 11, 2015 15:06 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Beta, 10.2.2015.

BEOGRAD, 10. februara 2015. (Beta) - Inspektorat Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podneo je dve prekršajne prijave protiv pravnog i odgovornog lica u preduzeću "BEO METALS STROJ" d.o.o. Beograd, čiji su radnici stradali u požaru u Sibiru, saopštilo je u utorak to Ministarstvo.

Inspekcija je obavila nadzor u tom preduzeću i podnela prijave zbog prekršaja iz oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu.

"Nadzorom je utvrdjeno da su nastradali radnici imali zaključene ugovore o radu na odredjeno vreme, kao i da im je poslodavac ponudio zaključivanje Aneksa ugovora o radu, a da im nije dostavio pisano obaveštenje koje sadrži razloge za ponudjeni Aneks, rok za izjašnjenje i pravne posledice koje mogu nastati nepotpisivanjem Aneksa ugovora o radu, zbog čega je podneta prekršajna prijava iz oblasti radnih odnosa", saopštilo je Ministarstvo.

Druga prekršajna prijava podneta je zbog toga što poslodavac stradale radnike nije osposobio za bezbedan i zdrav rad.

Zbog nepostojanja procene rizika na radnom mestu u radnoj okolini, kao i propisane evidencije iz bezbednosti i zdravlja na radu, inspektor rada je doneo rešenje kojim je poslodavcu naložio otklanjanje tih nedostataka.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu