BZNR forum
Autor Poruka

<  Ekologija  ~  SRBIJA U STALNOJ EKOLOŠKOJ KATASTROFI

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Apr 23, 2015 12:10 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: BETA, 23.04.2015.

Beograd -- Poslanik Zelenih Srbije Ivan Karić ocenio je danas da je ekološka situacija u Obrenovcu "prilično alarmantna poslednjih nekoliko nedelja".

Prema njegovim rečima, ništa se ne čini da se reši ta situacija. Karić je naveo da je posebno teška situacija u naselju Grabovac kod Obrenovca, u blizini termoelektrane, gde postoji veliki problem sa pepelom, a gde je 14. aprila prestao da radi monitoring sistem.

"Zasipanje pepelom postaje sve intenzivnije. Ministarstvo rudarstva pitam da li ćemo raditi preventivno, zašto ne radi monitoring sistem u Obrenovcu i ne mere se vrednosti zagađujućih materija u Srbiji", rekao je poslanik.

Prema njegovim rečima, svake nedelje imamo jednu opštinu sa neispravnom vodom za piće, a poslednji slučaj sa Pančevom govori da voda u tom gradu nije bila ispravna ni tokom marta, a ne samo šest dana u aprilu.

"Ministarstvo zdravlja i (ministra Zlatibora) Loncara pitam zašto 50 vodovoda u Srbiji ima neispravnu vodu i zašto ništa ne rade po tom pitanju", rekao je Karić.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu