BZNR forum
Autor Poruka

<  Povrede na radu  ~  ZA 3 MESECA 35 POVREDA NA RADU U TOPLIČKOM OKRUGU

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Sre Apr 29, 2015 10:55 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Tanjug, 28.04.2015

PROKUPLJE - Na području Topličkog okruga, u prvom kvartalu ove godine prijavljeno je 35 povreda na radu a nadležni inspektori zatekli su 30 radnika bez zaključenog ugovora o radu, rečeno je danas u Prokuplju.

Koordinator Odseka inspekcije rada u Prokuplju Dušan Milojević rekao je da je u prvom kvartalu prijavljeno 35 povreda na radu, a da kolektivnih povreda na radnim mestima nije bilo.

On je na kofnerenciji za novinare naveo i da je prilikom vršenja inspecijskog nadzora zatečeno 30 radnika bez zaključenog ugovora o radu.
"Nakon intervencije inspektora sa 23 radnika zaključen je ugovor o radu" istakao je Milojević i dodao da je prioritet rada ove inspekcije suzbijanje rada na crno.

On je napomenuo da su zaposleni u Inspekciji rada u periodu januar-mart ove godine podneli 99 rešenja o otklanjanju nedostataka u oblasti radnih odnosa i 43 rešenja u oblasti bezbednosti i zaštite na radu.

Prema njegovim rečima, podeneta su i 11 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i pet krivicnih prijava, objavljeno je na sajtu opštine Prokuplje.

Milojević je apelovao na poslodavce, sindikate i zaposlene u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji da posvete veću pažnju bezbednosti i zaštiti na radu.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu