BZNR forum
Autor Poruka

<  Inspekcija rada  ~  OPET BEŽE SA GRADILIŠTA, REAGOVALA POLICIJA

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Uto Okt 06, 2015 11:56 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Tanjug, 6.10.2015.

Inspektori rada zatekli su 128 neprijavljenih radnika na gradilištima u Beogradu, a tokom nadzora na desetine građevinskih radnika bežalo je sa gradilišta.

Inspektori su 3. i 5. oktobra kontrolisali gradiliša od 192 poslodavca, gde su zatekli 759 radnika, od kojih je 128 radilo "na crno", jer poslodavci sa njima nisu zaključili ugovore o radu, odnosno nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje, saopštio je Republički inspektorat za rad.

Kako je saopšteno, inspekcija je bila primorana da na pojedinim gradilištima zatraži asistenciju policije, jer su radnici masovno napuštali gradilišta po dolasku inspektora.

Inspektori rada podneli su 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i izdali 45 prekršajnih naloga zbog kršenja Zakona o radu, odnosno nedržanja ugovora na mestu rada, za šta je propisana novčana kazna od 50.000 i od 100.000 dinara.

Inspekcija je najavila da će, imajući u vidu ukupan broj radnika "na crno", kao i masovno bežanje sa pojedinih gradilišta, i ubuduće organizovati vanredne, inspekcijske nadzore na gradilištima na teritoriji grada Beograda, piše u saopštenju.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu