BZNR forum
Autor Poruka

<  Zdravlje zaposlenih  ~  TIHI UBICA: WIFI POLAKO, ALI SIGURNO, NARUŠAVA VAŠE ZDRAVLJE

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pon Mar 21, 2016 12:47 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Telegraf.rs, 20.03.2016.

Svi koristite WiFi, kod kuće, u kafićima, na poslu i nikada se ne zapitate šta on to radi vašem organizmu. Otkrijte zašto je wireless signal toliko štetan.

Tehnološka revolucija nam je donela mnoge olakšice u životu, pogotovo poslovnom. Jedna od beneficija su i WiFi mreže, koje su svuda oko nas i koje nam omogućavaju da koristimo Internet bez kabla na mobilnim telefonima, tabletima i laptopovima. Međutim, to i nije baš tako dobro za vaše zdravlje.

Malo ljudi je upoznato sa činjenicom da elektromagnetni talasi mogu da budu uzročnici mnogih oboljenja i zato ni ne pokušavaju da se zaštite od njih. Naime, kada želite da povežete vaše uređaje sa WiFi mrežom neophodno je da koristite ruter, a on emituje elekromagnetne talase, takozvani WLAN signal, koji mogu da budu veoma štetni za vaše zdravlje, piše portal That Is Healthy.

Britanska zdravstvena organizacija je objavila studiju koja pokazuje da ruteri jako loše utiču na razvoj biljaka i ljudskih organizama.

Neželjeni efekti korišćenja WiFi mreže su najčešće učestale jake glavobolje, hroničan umor, problemi sa nesanicom, bolovi u ušima i nedostatak koncentracije.

Međutim, treba da budete svesni da se od tehnološkog razvoja ne može i ne treba pobeći, jer ovo je 21. vek, ali nije na odmet da se zaštitite od potencijalnih pretnji za vaše zdravlje.

Ovo su neki korisni saveti kako da se sačuvate od neželjenih efekata WiFi mreže, tako što ćete koristiti ruter ispravno i tako znatno umanjiti štetnost elektromagnetnih talasa po vaš organizam.

– Isključite WiFi kada ga ne koristite.

– Pre spavanja obavezno proverite da li su svi uređaji diskonektovani sa WiFi mreže.

– Izbegavajte da vam ruter bude u kuhinji ili spavaćoj sobi.

– Zamenite kućne bežične telefone kablovskim, jer i oni emituju elektomagnetne talase.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu