BZNR forum
Autor Poruka

<  Inspekcija rada  ~  INSPEKCIJA KONTROLISALA 146 POSLODAVACA U OBLASTI PREHRANE

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Pet Jul 08, 2016 12:41 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Tanjug, 07.07.2016.

БEOГРAД - По извршеном инспекциjском надзору у области безбедности на раду у привредним субjектима чиjа jе делатност поризводња прехрамбених производа, донето jе 55 решења са 121 налогом за отклањање недостатака, као и jедно решење о забрани распоређивања запосленог на рад због неоспособљености за безбедан и здрав рад на радном месту.

Kако jе саопштено из Mинистарства за рад, запошљавање, социjална и борачка питања, у области радних односа инспектори рада су донели 15 решења са 17 налога за отклањање утврђених недостатака, као и 36 налога за отклањање неправилности.

На основу утврђеног стања у спровођењу Закона о раду и Закона о безбедности и здравља на раду, код 72 контролисана послодавца jе утврђен незнатан ризик, код 41 послодавца низак ризик, код 28 послодаваца средњи ризик, код четири послодавца jе утврђен висок ризик, док jе код jедног послодавца утврђен критичан ризик.

Инспекциjа рада ће, на основу утврђеног степена ризика, у предстоjећем периоду планирати и вршити надзоре, а код послодаваца код коjих jе утврђен висок и критичан ризик спроводиће чешће, обухватниjе ванредне инспекциjске надзоре.

Инспекциjски надзор jе извршен у привредним субjектима чиjа jе делатност производња прехрамбених производа (млечних производа, какаоа, чоколаде, кондиторских производа, зачина, додатака храни и готових jела, као и прерада чаjа и кафе). Надзори су вршени у области безбедности и здравља на раду и у области радних односа код 146 послодаваца, коjи радно ангажуjу укупно 9.171 лице.

Утврђено jе да, од 7.394 особа колико jе било обухваћено надзором, са jедним лицем послодавац ниjе закључио уговор о раду или други одговараjући уговор у складу са Законом о раду.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu