BZNR Forum Index
Author Message

<  Inspekcija rada  ~  INSPEKCIJA KONTROLISALA 146 POSLODAVACA U OBLASTI PREHRANE

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Jul 08, 2016 12:41 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Tanjug, 07.07.2016.

БEOГРAД - По извршеном инспекциjском надзору у области безбедности на раду у привредним субjектима чиjа jе делатност поризводња прехрамбених производа, донето jе 55 решења са 121 налогом за отклањање недостатака, као и jедно решење о забрани распоређивања запосленог на рад због неоспособљености за безбедан и здрав рад на радном месту.

Kако jе саопштено из Mинистарства за рад, запошљавање, социjална и борачка питања, у области радних односа инспектори рада су донели 15 решења са 17 налога за отклањање утврђених недостатака, као и 36 налога за отклањање неправилности.

На основу утврђеног стања у спровођењу Закона о раду и Закона о безбедности и здравља на раду, код 72 контролисана послодавца jе утврђен незнатан ризик, код 41 послодавца низак ризик, код 28 послодаваца средњи ризик, код четири послодавца jе утврђен висок ризик, док jе код jедног послодавца утврђен критичан ризик.

Инспекциjа рада ће, на основу утврђеног степена ризика, у предстоjећем периоду планирати и вршити надзоре, а код послодаваца код коjих jе утврђен висок и критичан ризик спроводиће чешће, обухватниjе ванредне инспекциjске надзоре.

Инспекциjски надзор jе извршен у привредним субjектима чиjа jе делатност производња прехрамбених производа (млечних производа, какаоа, чоколаде, кондиторских производа, зачина, додатака храни и готових jела, као и прерада чаjа и кафе). Надзори су вршени у области безбедности и здравља на раду и у области радних односа код 146 послодаваца, коjи радно ангажуjу укупно 9.171 лице.

Утврђено jе да, од 7.394 особа колико jе било обухваћено надзором, са jедним лицем послодавац ниjе закључио уговор о раду или други одговараjући уговор у складу са Законом о раду.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum