BZNR forum
Autor Poruka

<  Zdravlje zaposlenih  ~  INTERNET SLABI IMUNITET

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Jul 28, 2016 09:42 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
izvor: Novosti | 22. jul 2016.

Možda ne vidite vezu između interneta i prehlade, ali to ne znači da ona ne postoji. Naučnici sa Univerziteta u Milanu ustanovili su da što duže "visimo" na internetu, veća je verovatnoća da se razbolimo.

U istraživanju je učestvovalo 500 ispitanika starosti između 18 i 101 godinu i ustanovljeno je da internet-zavisnici imaju 30 odsto veću šansu da se prehlade. Pod stresom su kada su diskonektovani sa mreže, što dovodi do porasta nivoa kortizola, hormona koji utiče na imunitet.

Čak 40 odsto ispitanika priznalo je da su umereno do značajno zavisni od interneta. Prosečna količina vremena provedenog onlajn je šest sati, dok su neki u virtuelnom svetu bili i po deset časova, i to pretežno na društvenim mrežama. Nije bilo razlike po polovima kad je reč o vremenu provedenom na mreži, ali jeste kad je u pitanju sadržaj. Pa tako, žene su koristile internet za društvene mreže i šoping, a muškarci za pornografiju i igrice. Naučnici, ipak, upozoravaju na to da je nevažno za šta koristimo internet, vreme je presudno, pa ako ste na mreži previše dugo, rizikujete da se razbolite.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu