BZNR forum
Autor Poruka

<  Najave  ~  RADIONICA - BZR NA GRADILIŠTIMA, 16.05.2017.

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Sre Maj 03, 2017 14:02 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Pozivamo Vas da se priključite radionici u oblasti BZR:

Tema: Posebne obaveze poslodavaca - izvođača radova prema propisima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, procena rizika za gradilište i izrada elaborata o uređenju gradilišta

Vreme: 16. 05. 2017. godine, od 09:00 do 15:00 časova
Mesto: Beograd (Železnik), TEHPRO d.o.o., Lole Ribara 120

Poštovani,
Izvođenje građevinskih radova je jedna od najrizičnijih delatnosti. Zaposleni u građevinarstvu su izloženi svim mogućim opasnostima od povređivanja i oboljenja na radu. Zbog toga su propisima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu definisane neke posebne obaveze poslodavaca – izvođača radova na privremenim i pokretnim gradilištima i zato je organizovanje bezbednosti i zdravlja na radu u građevinarstvu izuzetno složen i odgovoran posao.

Izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu izmenjen je i član 18. koji definiše posebne obaveze poslodavaca koji izvode građevinske radove. Ovaj član je i ranije u praksi različito tumačen, a nova rešenja kojima se poslodavci obavezuju da prijavljuju radove bez obzira na trajanje i posebne obaveze kod velikih kvarova svakako će izazvati nove kontraverze.

Društvo za usluge u oblasti zaštite „TEHPRO“ d.o.o. se profesionalno bavi poslovima bezbednosti i zdravlja na radu. Naši klijenti su mnoge građevinske firme koje smo pratili na gradilištima velikog broja domaćih i stranih investitora sa najvišim zahtevima u ovoj oblasti širom Srbije. Sarađivali smo tokom vršenja nadzora sa velikim brojem inspektora rada na celoj teritoriji Republike Srbije. Imamo vrhunske stručnjake različitih profila koji Vam mogu pomoći u organizovanju ovih poslova na zakonit, bezbedan i zdrav način.

Pozivamo Vas da prisustvujete radionici u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu na temu: „Posebne obaveze poslodavaca - izvođača radova prema propisima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, procena rizika za gradilište i izrada elaborata o uređenju gradilišta“

Radionica je namenjena: svim rukovodiocima koji planiraju, organizuju i rukovode radovima na gradilištima i stručnim licima za bezbednost i zdravlje na radu kod poslodavaca u oblasti građevinarstva. Svakako će koristiti i nadležnim rukovodiocima kod investitora koji organizuju gradilišta kao i koordinatorima za fazu projektovanja i za fazu izvođenja građevinskih radova.

Cilj radionice: Napredno osposobljavanje za planiranje i organizovanje preventivnih mera za bezbedan i zdrav rad pri izvođenju građevinskih radova.

Plan rada: U prvom delu radionice eksperti iz „TEHPRO” d.o.o. će prezentovati osnovne zakonske obaveze i najbolju praksu u organizovanju bezbednosti i zdravlja na radu kod izvođača radova, naročito:
• Prijava izvođenja radova,
• Priprema celokupne dokumentacije za konkretno gradilište,
• Procena rizika za gradilište sa težištem na visokorizične aktivnosti,
• Izrada elaborata o uređenju gradilišta,
• Specifične obaveze rukovodioca radova, koordinatora i stručnih lica za bezbednost i zdravlje na radu na gradilištima,
• Odnos nadležnosti koordinatora za izvođenje radova i stručnih lica za bezbednost i zdravlje na radu kod izvođača radova,
• Organizovanje, izvođenje i evidentiranje osposobljavanja zaposlenih za konkretno gradilište,
• Najčešći zahtevi i primedbe inspektora rada na gradilištima,
• Specifične odgovornosti investitora, izvođača, rukovodilaca, stručnih lica za bezbednost i zdravlje na radu i zaposlenih.

U drugom delu, na modelu konkretnog gradilišta, pod stručnim vođstvom naših eksperata uvežbavaće se procena rizika, izrada elaborata o uređenju gradilišta, formiranje kompletne dokumentacije za gradilište, izrada ček lista za praćenje i kontrolu stanja bezbednosti i zdravlja na radu, izrada zapisa (izveštaja) o izvršenoj kontroli i dr.

Kotizacija za učesnike: 12.000,00 (sa PDV-om). Kotizacija uključuje: izvode iz zakonske regulative, prezentacije izlagača u elektronskoj formi, primerne obrasce osnovnih dokumenata, kafe posluženje u pauzama i koktel posluženje po završetku radionice. Za svoje klijente odobravamo popust od 25%.

Prijava za učešće: U slobodnoj formi, prijave možete poslati na neku od naših adresa. Na osnovu prijave, dostavićemo Vam predračun za uplatu kotizacije.

Kontakt: Vesna Papak, tel. 2580-785, 6580-795 i 062/808-1706, ili e-mail: vesna.papak@tehpro.rs
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
BZNR forum  ~  Najave
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu