BZNR forum
Autor Poruka

<  Inspekcija rada  ~  IR: 15% RADNIKA U OBEZBEĐENJU I ČIŠĆENJU RADI NA CRNO

Slobodanka.Radojevic
Poslao: Čet Maj 25, 2017 11:33 Odgovoriti sa citatom
Pridružio: 07 Apr 2008 Poruke: 1125
Танјуг, 23.05.2017.

У дводневним контролама које су инспектори рада обавили код послодаваца чија је претежна делатност физичко-техничко обезбеђење и чишћење, откривено је да је око 15 одсто затечених радника ангажовано „на црно”.

Како је саопштено из Министарства рада, од 992 затечена радника њих 152 није имало закључен уговор о раду, нити су били пријављени на обавезно социјално осигурање.

Инспекцијски надзори су извршени на 432 локације широм Србије, а непријављени радници су откривени на 49 локација, код укупно 33 послодавца.

Код једног послодавца је затечено чак 68 радника „на црно” на 11 различитих локација, од чега чак 22 радника на само једној локацији.

Због утврђених прекршаја у области радних односа и безбедности и здравља на раду инспектори су поднели 34 захтева за покретање прекршајног поступка и издали су четири прекршајна налога због прекршаја прописаног Законом о раду који се односи на недржање уговора на месту рада.

Инспекција рада је због утврђених неправилности у области радних односа и безбедности и здравља на раду донела и 93 решења.
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Prikaži poruke iz poslednjih:  

Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1
Napiši novu temu

Idi na:  

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu