BZNR Forum Index
Author Message

<  Događaji/Primeri loše prakse  ~  EKSPLOZIJA KOD BRADARCA, ZAPALILA SE NAFTNA BUŠOTINA NIS

Slobodanka.Radojevic
Posted: Fri Sep 21, 2018 09:23 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Novosti| 20. septembar 2018.

POŽAREVAC – U četvrtak veče oko 19:30 sati došlo je do požara na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac i tom prilikom povređena su tri radnika, ali nisu životno ugrožena. Jedan od njih zbrinut je u Domu zdravlja u Kostolcu, a drugi u Opštoj bolnici i, prema poslednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno.

Požar je izazvao veliku paniku među meštanima Bradarca, koji nešto ovako do sada nisu doživeli.

- Prvo smo začuli snažnu eksploziju, a za njom još nekoliko slabijih. Odmah smo istrčali u dvorište i videli da se iz pravca naftne bušotine diže veliki plamen. Čuli smo da su neki radnici povređeni, ali da se ne radi o teškim povredama – rekli su neki meštani Bradarca.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su Novosti došle, do eksplozije i požara došlo je kada je varnica zapalila gas koji se stvorio iznad sirove nafte. Nakon izbijanja požara, na lice mesta ubrzo su stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć koja je zbrinula povređene radnike. Policija je odmah obezbedila mesto požara i udaljila okupljene meštane, radi njihove bezbednosti.

- Upućena su tri vatrogasna vozila, a stiglo je i jedno vozilo iz Kostolca, pa je požar ubrzo ugašen i nema opasnosti po meštane i njihovu imovinu – rečeno nam je u Sektoru za vanredne situacije u Požarevcu.

NIS sarađuje sa svim nadležnim službama, a nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara - saošteno je iz ove kompanije
View user's profile Send private message
Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Sep 25, 2018 15:53 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
POSLE POŽARA NA NAFTNOJ BUŠOTINI: Dejanu i Goranu kolege iz NIS-a doniraju kožu

izvor: Novosti | 25. septembar 2018.

Dvojici radnika NIS-a, koji su zadobili teške opekotine prilikom požara na naftnoj bušotini u Bradarcu, Dejanu Jerinkiću (30) i Goranu Belančiću (34) iz Kikinde, doniraće kožu njihove humane kolege.

Dejan i Goran nalaze se na lečenju u Beogradu, na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, jer su im opekotine drugog i trećeg stepena zahvatila 65 i 45 odsto tela.

Treći radnik, Miroslav Radujko (45), takođe iz Kikinde, lakše je povređen i njemu presađivanje kože nije potrebno. Naftna bušotina NIS-a „Bradalj 3“, u selu Bradarac, zapalila se 20. septembra uveče, prilikom radova na remontu.

Policija je ubrzo obezbedila mesto požara i udaljila okupljene meštane, radi njihove bezbednosti. Na lice mesta upućena su tri vatrogasna vozila, a stiglo je i jedno vozilo iz Kostolca, pa je požar ubrzo lokalizovan. Iz NIS-a su iste večeri saopštili da je požar ugašen oko 21 sat i da nema opasnosti po meštane i njihovu imovinu.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, donatori su: Stojan Mišković, Đorđe Čičulić, Radovan Gavrančić, Sava Zorić i Jovan Mijatović.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum