BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  POGINUO U NEOBEZBEĐENOM KANALU

Slobodanka.Radojevic
Posted: Wed Nov 14, 2018 11:03 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
извор: Политика, 13.11.2018.

Крушевац – Томислав Кричак (55), из Жуња код Бруса, радник предузећа „Телекомуникација” Блаце, издахнуо је прекјуче испод обрушене земље у каналу градилишта код кружног тока на путу Појате–Краљево, код Јасике. Несрећа се догодила на дан државног празника око девет сати, а покушај спасавања није успео па је преминуо на лицу места.

Полицијска управа у Крушевцу тим поводом није издала саопштење, с обзиром на то да је утврђено да је реч о задесној смрти, али то не значи да неће бити утврђивана одговорност надлежних руководилаца у предузећу. Место несреће снимили смо јуче пре подне, а у ископаном каналу за канализационе цеви није било заштитне оплате као мере заштите на раду, иако је овде земља ратресита, односно измешана од тење и песка. Мало је вероватно да је та оплата однета после увиђаја на оближње градилиште, с друге стране кружног тока.

Кричак је у протеклих месец дана радио на градилишту у Београду, а у недељу се укључио у екипу која је завршавала канализациони цевовод од хотела „Николо” према фабрици у изградњи за прераду отпадне воде, која се налази на километар од места несреће.

У недељу око подне радници „Телекомуникације” о несрећи су обавестили Тамару Кричак, ћерку настрадалог Томислава, и том приликом изјавили да је било премишљања око тога ко ће ући у канал дубок око 2,5 метара, па је њен отац ставио шлем на главу и добровољно сишао.

– Јуче су ми рекли да се на мог оца обрушила земља. Нису ми одмах казали да је мртав, а ја сам инсистирала да кажу каква је повреда. Онда су ми рекли да је на лицу места издахнуо. Немам речи, али знам да је то била језива смрт. Занемели смо мој брат, мајка и ја. Желим да знам резултате обдукције – каже за „Политику” Тамара Кричак.

Администрација предузећа „Телекомуникација” Блаце прекјуче и јуче није радила, али неки радници јесу. У близини места страдања Кричка, на градилишту поред пута Појате–Краљево у Јасици, наишли смо на десетак радника и два багера. Сви су ћутке радили. Само су нам показали оближње затворено градилиште, место страдања њиховог колеге Томислава, који је важио за изузетно доброг и поузданог радника.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum