BZNR Forum Index
Author Message

<  Izvođenje radova na gradilištu  ~  SVE RESURSE USMERITI NA BEZBEDNOST NA GRADILIŠTIMA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Mar 05, 2019 11:28 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Danas Online, 04. marta 2019

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović podržala je ideju o većem broju inspektora koji bi kontrolisali bezbednost na gradilištima, prenosi N1.

Ona je upozorila da sada ima mnogo više gradilišta nego ranije, i dodaje da bi trebalo svi resursi da budu usmereni upravo na bezbednost.

“Znaju se obaveze firmi vezano za bezbednost radnika, koje moraju da budu ispoštovane. Znaju se obaveze inspektora, pre svega za rad, to je inspekcija rada koja mora da obilazi gradilišta. Ono što može Ministarstvo građevinarstva da uradi, to je da eventualno pojača svoje građevinske inspekcije koje će davati dodatne informacije inspekcijama rada, ali se tačno zna ko šta treba da radi. Što se tiče broja inspektora, njih nikada nije, ni dan danas dovoljan broj”, izjavila je ministarka u Beogradu.

Dodala je i da ne bi volela da se o ljudima priča kao o statistici, ali da moramo da znamo da je ranije bilo 1.000 gradilišta, a da ih sada ima 42.000. “I da taj broj ljudi koji se povrede na radu ima veze, naravno, i sa tim”, kazala je Mihajlović.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum