BZNR Forum Index
Author Message

<  Primeri loše prakse  ~  TEŠKO POVREĐEN RUDAR

LjubomirJ
Posted: Thu Aug 01, 2019 10:01 Reply with quote
Joined: 04 Aug 2009 Posts: 47
Darko P. (45), rudar podzemnog rudnika Jama kompanije Serbia Zijin Bor Copper povređen je kada se na njega obrušila zemlja i kamenje. Rudar je zadobio teške telesne ozlede, ali nije životno ugrožen.

Nesreća se dogodila 29. jula u popodnevnoj smeni u zgradi izvozne mašine rudnika Jama, na petom spratu, kada se na ovog rudara obrušila tona zemlje i kamenja.

On je nakon nesreće hitno transportovan u Klinički centar u Niš gde mu je pružena neophodna pomoć.

“Pacijent je zbrinut na Odeljenju intenzivne nege na Klinici za anesteziju, stabilnom je stanju, diše sam i nije životno ugrožen”, rečeno je u Kliničkom centru.

O ovom nemilom događaju oglasila se i kompanija Serbia Zijin Bor Copper DOO Bor saopštenjem u kojem žale zbog incidenta i u kojem naglašavaju da čine sve da radnicima obezbede za bezbedan i siguran rad.

“Od trenutka povređivanja radnika do danas u neprestanoj smo komunikaciji sa lekarskim timovima koji brinu o njemu i sa velikim olakšanjem dočekali smo vest da je povređeni D. P. potpuno zbrinut, da je njegovo stanje stabilno i da se nalazi van životne opasnosti. Posebno zahvaljujemo borskim lekarima na požrtvovanosti i visokom profesionalizmu, jer su povređenog radnika odmah uputili u Urgentni centar Niš na dalje zbrinjavanje. Kompanija je o nemilom događaju odmah obavestila sve nadležne institucije i organe, a u želji da se ovako nešto ne ponovi, nadležni Sektor za bezbednost i zdravlje na radu razmotriće sve mogućnosti upozorenja zaposlenih za bezbedan i siguran rad”, kažu u Serbia Zijin Bor Copper DOO Bor.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum