BZNR Forum Index
Author Message

<  Pravna regulativa  ~  Pomoć EU u primeni sistema upravljanja hemikalijama u Srbiji

galamic
Posted: Fri Oct 08, 2010 13:46 Reply with quote
Joined: 17 Aug 2008 Posts: 1572 Location: Beograd
Dulić: Upravljanje hemikalijama značajno za privredu i zdravlje
Izvor: Tanjug, 07. oktobar 2010. | 12:30 14:04

Adekvatno upravljanje hemikalijama veoma je važno radi očuvanja zdravlja stanovništva, a moglo bi da pomogne i srpskoj privredi da bude atraktivnija za ulaganja i izvoz proizvoda na tržište EU, rečeno danas prilikom predstavljanja projekta Pomoć u primeni sistema upravljanja hemikalijama u Srbiji.

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić rekao je tom prilikom da će naredna godina u Srbiji biti posvećena adekvatnom upravljanju hemikalijama i prečišćenju otpadnih voda, navodeći da će zahvaljujući projektu koji finansira EU biti omogućeno da upravljanje hemikalijama bude sprovedeno na odgovarajući i moderan način. On je ukazao da je cilj da Srbija postane punopravna članica EU i da resorno ministarstvo radi na podizanju svesti i usvajanju propisa u cilju približavanja EU. Govoreći o projektu koji s 1,5 miliona evra finansira EU, a koordinator je Austrija, uz pomoć Slovenije, Mađarske i Nemačke, Dulić je rekao da će zahvaljujući njemu privreda Srbije biti atraktivnija za ulaganja, a da će pozitivno uticati i na zdravlje stanovništva.

Zamenik šefa delegacije Evropske komisije u Srbiji Adriano Martins kazao je da hemikalije čine 10 odsto izvoza Srbije i da ona ima dosta proizvoda koji podležu evropskom zakonodavstvu. On je kazao da je u poslednjem izveštaju o napretku Srbije ka evropskim integracijama konstatovano poboljšanje u oblasti zakonodavstva kad je reč o hemikalijama i biocidima.

Ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja kazao je da primena zakona iz oblasti životne sredine iziskuje značajne napore. Idea Idea Idea
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum