BZNR Forum Index
Author Message

<  Druga pitanja BZR  ~  HRABROST I POŽRTVOVANOST SPASILI RADNIKE ISPOD ZEMLJE!

galamic
Posted: Wed Jul 11, 2012 21:09 Reply with quote
Joined: 17 Aug 2008 Posts: 1572 Location: Beograd
Novi Sad: Rukama otkopali radnike
Vecernje novosti, Lj. P. | 10. jul 2012. 20:56 |

Ispod gomile zemlje na gradilištu u Njegoševoj ulici u utorak oko 17 èasova spasena su dvojica radnika

ISPOD velike gomile zemlje na gradilištu u Njegoševoj ulici u centru Novog Sada, u utorak oko 17 èasova spasena su dvojica radnika. Dok su radili na iskopavanju temelja za buduæu stambenu zgradu, na radnike, kako saznaju novinari Vecernjih novosti, Radovana Nediæa iz Apatina i Sašu Stojanovskog iz okoline Vrbasa, obrušila se lavina zemlje. Obojica su povreðena i kolima Hitne pomoæi uz zavijajuæi zvuk sirene odvezena u Urgentni centar.

Mašine su istog trena utihnule, a nekoliko radnika, i sami u zemlji do kolena, pohitalo je da pomogne kolegama. Ne obaziruæi se na vruæinu i znoj koji im se slivao niz lice ispod šlemova, rukama su razgrtali zemlju da doðu do dvojice radnika. Za nekoliko minuta, na mesto nesreæe stigli su i vatrogasci. Pod punom opremom su sišli u rupu. - Živ je! - èuo se prodoran glas sa dna iskopine u trenutku kada su ispod gomile zemlje izvukli prvog radnika.

Ekipa Hitne pomoæi ga je stavila na nosila. Bio je svestan i sav prljav od zemlje.

Minuti su odmicali, a vatrogasci su žurili da doðu i do drugog. Znali su da je svaka sekunda važna. Stanari iz okolnih zgrada donosili su flaše sa vodom nudeæi spasiocima da se okrepe. Nekoliko minuta kasnije, na èvrsto je izvuèen i drugi radnik. Žalio se na bolove u ramenu i vratu. Odmah su mu stavili "šancovu" kragnu. I on je, sreæom, svestan. Prihvatio je u blatnjave ruke, vodu iz flaše i ovlaš pokvasio zemljom umrljano lice.

- Najvažnije je da su spaseni - kaže jedan od radnika na gradilištu "Ino Baèke", koji je i sam delimièno bio zatrpan zemljom. Idea
View user's profile Send private message Send e-mail

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum