BZNR Forum Index
Author Message

<  Povrede na radu  ~  POVREDE NA RADU SMANJENE ZA 25%

Slobodanka.Radojevic
Posted: Mon Oct 21, 2013 09:29 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
18. oktobar 2013. Izvor: Beta
Direktor inspektorata rada Dragoljub Peurača izjavio je da je broj povreda na radu u Srbiji od januara do septembra ove godine smanjen za 25 odsto.

On je prilikom obilaska deonice Koridora 10 Crvena reka - Čiflik, tačnije most B kod Crvene Reke, izjavio da je broj smrtnih povreda na radu manji za skoro 36 odsto, a broj kolektivnih povreda za 40 procenata.

Peurača je kazao i da je deonica koju je on danas obišao izuzetno zahtevna, ali da je registrovano svega tri i to lakših povreda na radu.

"Ovde je inspekcija rada obavila više od 20 nadzora iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i iz oblasti radnih odnosa. Nije bilo teških, smrtnih niti teških kolektivnih povreda", kazao je Peurača.

Predstavnici kompanije "Aktor" koja izvodi radove na ovom potezu i na kojima trenutno radi oko 500 radnika upoznali su Peuraču sa situacijom na terenu.

Menadžer projekta na ovoj deonici Zoran Koković iz grčke firme "Aktor" je rekao da na toj izuzetno zahtevnoj deonici ima čak 15 mostova od kojih su dva dužine po 400 metara i premošćavaju magistralni put, prugu i reku, što ovaj poduhvat čini naročito složenim.

"Ipak, na tom delu nemamo većih problema i trasa je potpuno spremna da primi kolovoznu konstrukciju. Očekujem da je privedemo kraju početkom naredne godine. Drugi deo Lota 2 je veoma zahtevan zbog konfigucaije terena, ali i čak šest kliziša koja su se pojavila i koja treba da se saniraju što će biti veoma zahtevno", rekao je Koković.

Prema najavama, radovi na ovom delu Koridora 10 idu željenom dinamikom i uskoro će početi i postavljanje asfalta na kolovoznim trakama.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum