BZNR Forum Index
Author Message

<  Povrede na radu  ~  LEKAR ZADOBIO UDARAC U GLAVU

ana.sukalo
Posted: Fri Feb 21, 2014 14:12 Reply with quote
Joined: 19 Nov 2013 Posts: 22
Izvor: Politika, Datum: 21.02.2014.

Lekar zadobio udarac u glavu, pacijent tvrdi da nije kriv

Dr Boris Gluščević, lekar u Institutu za ortopedsko- hiruške bolesti na Banjici, zatražio je juče pomoć od lekara u Urgentnom centru zbog povrede koju je zadobio, kada ga je, prema njegovim rečima, posle kraće rasprave pacijent s' leđa udario u glavu.

- Kada sam došao na posao ispred ordinacije me je čekao čovek u pratnji starijeg muškarca. Zatražio je od mene da mu prepravim povrednu listu i da lakšu telesnu povredu preimenujem u težu. On je 9. januara bio kod nas u bolnici, jer je imao delimičan prekid mišića u potkolenici, zbog čega mu je stavljena gips longeta. Kako se sećam, tu povredu je dobio igrajući fudbal. Rečeno mu je da dođe na kontrolu i uradi ultrazvuk. On se uopšte kod nas nije pojavljivao, već se kako sam saznao lečio u drugoj ustanovi - kaže dr Gluščević i ističe da je pre petnaestak dana dolazila majka tog čoveka da traši povrednu listu.

- Ja sam je ispunio na osnovu nalaza koji sam imao. Juče ujutru došla su dvojica, on i još jedan stariji. Mašući papirima ispred ordinacije pacijent je tražio ispravku liste, a to su mogli da mu daju lekari sa VMA gde je i operisan. Ja to nisam smeo da uradim zbog čega sam ga uputio na pravnu službu. Okrenuo sam se da uđem u lekarsku sobu i kako sam se uhvatio za kvaku osetio sam jak udarac u glavu. Zateturao sam se i okrenuo da vidim šta se dešava, jer mi nije bilo jasno ko me je udario. Stariji čovek koji je bio sa njim uhvtio me tada oko pasa i pribio uza zid. Pokušao sam da ga se oslobodim, pa smo se obojica poklizali i pali. Tada su istrčale moje kolege. Čak su i sestre mlađeg uhvatile za ruku kako opet ne bi nasrnuo na mene - ispričao je Gluščević ističući da veruje da će država reagovati povodom ovog slučaja i pokrenuti postupak.

Incident se, kako tvrdi Miša Krstić, pacijent koji je, po rečima lekara, nasrnuo juče na njega, odigrao drugačije.

- Povredio sam se devetog januara, prilikom sportskih aktivnosti na poslu, pa sam bio na Institutu za ortopedsko- hiruške bolesti na Banjici koji je bio dežuran. Primio me je stažista, konstatovao da mi je pukao mišić lista, stavio longetu i rekao da moram doneti rezultat ultrazvuka. Uradio sam to na Bežanijskoj kosi, gde je ustanovljeno da mi je pukla Ahilova tetiva zbog čega mi je stavljen gips do prepone, a potom sam operisan na VMA. Na lekarskoj komisiji su mi, valjda je to tako u administraciji, tražili da se prepravi povredna lista iz lakše u težu i da to može da uradi samo onaj lekar kod koga sam prvi put i primljen. Zbog toga sam se obratio dr Gluščeviću - priča Krsić, koji je inače komunalni policajac.

Krstić je juče u pratnji oca došao ispred ordinacije da traži tu ispravku.

- Pokušao sam da objasnim lekaru zbog čega sam došao, ali je on bio veoma drzak, pa sam tražio da me uvažava kao pacijenta. Odbrusio mi je, šutnuo me je i tada sam pao. U tom trenutku ustao je i otac i stao između mene i doktora, ali je pod bio vlažan, zbog čega se okliznuo. Dok je padao uhvatio se za doktora da bi se zadržao, pa su obojica pali na pod. To su čule sestre i istčale u hodnik u kome do tog trenutka osim nas trojice nije bilo nikog. One su pokušale da zadrže njega - objašnjava svoju verziju događaja Krstić koji je potom pozvao policiju koja je obavia uviđaj. B. V.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum