BZNR Forum Index
Author Message

<  Povrede na radu  ~  ZA 3 MESECA 35 POVREDA NA RADU U TOPLIČKOM OKRUGU

Slobodanka.Radojevic
Posted: Wed Apr 29, 2015 10:55 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Tanjug, 28.04.2015

PROKUPLJE - Na području Topličkog okruga, u prvom kvartalu ove godine prijavljeno je 35 povreda na radu a nadležni inspektori zatekli su 30 radnika bez zaključenog ugovora o radu, rečeno je danas u Prokuplju.

Koordinator Odseka inspekcije rada u Prokuplju Dušan Milojević rekao je da je u prvom kvartalu prijavljeno 35 povreda na radu, a da kolektivnih povreda na radnim mestima nije bilo.

On je na kofnerenciji za novinare naveo i da je prilikom vršenja inspecijskog nadzora zatečeno 30 radnika bez zaključenog ugovora o radu.
"Nakon intervencije inspektora sa 23 radnika zaključen je ugovor o radu" istakao je Milojević i dodao da je prioritet rada ove inspekcije suzbijanje rada na crno.

On je napomenuo da su zaposleni u Inspekciji rada u periodu januar-mart ove godine podneli 99 rešenja o otklanjanju nedostataka u oblasti radnih odnosa i 43 rešenja u oblasti bezbednosti i zaštite na radu.

Prema njegovim rečima, podeneta su i 11 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i pet krivicnih prijava, objavljeno je na sajtu opštine Prokuplje.

Milojević je apelovao na poslodavce, sindikate i zaposlene u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji da posvete veću pažnju bezbednosti i zaštiti na radu.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum