BZNR Forum Index
Author Message

<  Buka  ~  BUKA "ZAGARANTOVANA" DO SEPTEMBRA

Slobodanka.Radojevic
Posted: Tue Jun 14, 2016 14:43 Reply with quote
Joined: 07 Apr 2008 Posts: 1126
izvor: Beta, 14.06.2016.

Beograd -- Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da bi problem buke u Beogradu trebalo da bude rešen do septembra izmenom zakonskih i gradskih propisa.

"Izmenama Zakona o buci tražimo pravo da nenajavljeno kontrolišemo ugostiteljske objekte, da ih upozoravamo, i kao krajnju meru i zatvaramo, ako ne poštuju propise. To se odnosi i na paru i mirise. Takođe, u pripremi je i Pravilnik koji će odrediti kakvu vrstu izolacije moraju da imaju ugostiteljski objekti i splavovi, čak i oni koji su otvoreni. Pored toga, posle usvajanja Zakona o vodama, jer sada nemamo nadležnost, uredićemo rad splavova", rekao je Vesić.

On je dodao da će grad izmeniti odluku i da će, osim zabrane ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama da rade posle 23 sata, biti uvedena i zona oko zgrada u kojoj ta zabrana važi.

Stanari iz Cetinjske i okolnih ulica u centru Beogradu protestovali su juče s jastucima u rukama zbog buke od noćnih klubova u tom delu grada.

Kako navode, mesec dana posle sastanka gradski menadžer Goran Vesić nije ispunio obećanje da će rešiti taj problem.

Učesnici protesta su u tišini i s jastucima u rukama protestovali u Cetinjskoj ulici zbog "oduzetog prava na noćni odmor", saopštilo je udruženje Beograđani protiv noćne buke.
View user's profile Send private message

Display posts from previous:  

All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1
Post new topic

Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum